Căutare MDM

Buletin

Filtrul tubului de alimentare cu ulei turbo: da sau nu?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #45106 prin manual-mecanic
Salutări tuturor membrilor forumului, am o dilemă cu care mă confrunt. Este vorba despre sita filtrului de ulei care se găsește la motoarele 1.6 HDI (din grupa PSA) în interiorul șurubului care conectează șina de ulei la conducta de alimentare cu ulei a turbocompresorului. Am întâlnit mai multe probleme cu ungerea turbocompresorului și, în trei cazuri, acest filtru „mic” era înfundat cu murdărie (este acolo dintr-un motiv). Le-am înlocuit cu unele noi, dar nu sunt sigur dacă este lucrul corect de făcut sau dacă ar fi mai bine să:
* Îl scot pentru a îmbunătăți fluxul de ulei către turbo?
* Îl păstrez în cazul în care uleiul care ajunge la turbo nu este filtrat de filtrul de ulei al motorului? Se presupune că trece mai întâi prin filtru și apoi în conducta de alimentare cu ulei a turbocompresorului, dar nici de asta nu sunt complet sigur. Aș aprecia orice părere sau cunoștințe pe care le-ați putea avea despre această:aha: :aha: la Citroën:fluier:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni - Acum 11 ani și 11 luni #45109 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema tubului filtrului de ulei turbo: da sau nu?
Salut ismael53, ce subiect grozav ai abordat. În opinia mea, faci ceea ce trebuie schimbând acele microfiltre la intervale regulate. Opinia mea se bazează pe următoarele:
filtrele de ulei de motor, în cel mai bun caz, captează particule de 10 până la 20 de microni și mai mult, în timp ce microfiltrele pot capta impurități mult mai mici, de 3 până la 5 microni.
Deoarece toleranțele motorului (lagăre, piston, cilindru) sunt mai mari decât cele ale turbocompresoarelor moderne, filtrarea asigurată de filtrul principal este insuficientă, ceea ce duce la acumularea de impurități în această parte a turbocompresorului.
Celălalt lucru este că filtrele de ulei au o supapă de bypass internă. Când filtrul, în etapa anterioară schimbului de ulei, este deja foarte înfundat cu murdărie, această supapă de bypass se deschide, împiedicând astfel motorul să rămână cu o alimentare insuficientă cu combustibil. Este un rău necesar, nu la fel de dăunător pentru motor ca și pentru turbocompresor. În aceste cazuri, în opinia mea, acest microfiltru este esențial deoarece previne încorporarea impurităților mari în piesele metalice ale motorului, provocând anumite daune și potențial fatale rulmenților turbocompresorului. Am un bun prieten care lucrează la motoare miniere și îmi spune că, pe lângă microfiltrarea uleiului de motor, folosesc microfiltre specifice pentru turbocompresor, oferindu-i fiabilitate pe termen lung. De asemenea, studiază uleiul de motor și, în opinia lui, atunci când se utilizează lubrifianți cu vâscozitate foarte scăzută, din cauza grosimii peliculei lubrifiante, este foarte recomandat să se microfiltreze componentele cele mai predispuse la uzură prematură din cauza impurităților nefiltrate de filtrul principal, cum ar fi microfiltrarea necesară a motorinei în sistemele common rail. Știți, acele pompe au toleranțe foarte strânse, iar injectoarele au orificii minuscule. În cele din urmă, cred că câștigul de lubrifiere prin creșterea semnificativă a debitului de lubrifiere al turbocompresorului este minim, existând riscul de a introduce impurități mici care sunt gestionabile pentru un motor, dar „mari” și imposibil de gestionat pentru acea zonă a turbocompresorului, pur și simplu prin îndepărtarea acelor microfiltre. Cu respect.
Ultima editare: acum 11 ani și 11 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #45110 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema tubului filtrului de ulei turbo: da sau nu?
Problema este că, dacă trec prea multe particule, microfiltrul se înfundă în timp și nu este tocmai ușor de curățat des. Dacă nu îl curăți, reduce fluxul de aer și... adio turbo... dacă nu îl înlocuiești, particulele ajung la arborele turbo și din nou, adio turbo... DILEMĂ, PROBLEMĂ, numește-i cum vrei...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #45113 prin manual-mecanic
Salut tuturor:râde: , francezii și prostiile lor... hahaha, serios vorbind, aș vrea să aud mai multe păreri despre acest subiect interesant. Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #45136 prin manual-mecanic
Salut tuturor, ismael53, m-am gândit la asta. Ce părere ai despre instalarea unui filtru principal de ulei mai mare? Poate că nu este posibil din cauza spațiului limitat. Ce părere ai despre asta? Cu stimă.