Căutare MDM

Buletin

carburație vs. injecție

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44770 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema carburației vs. injecției
Salut, nu m-am putut abține să nu râd când ai pomenit de chinezi... vina pentru toate porcăriile pe care le respiră, în afară de mașini, esteB) „lăcomia” lor productivă cu orice preț... substanțe chimice aruncate în râuri, centrale termice care funcționează la putere maximă... și nefiltrate... nu vom face un nou tratat de la Kyoto aici, sunt de acord că catalizatorul joacă un rol important (dar doar până la un anumit punct), reduce monoxidul de carbon, dar restul... e încă de demonstrat.:aha: Dacă am pune catalizatorul într-un motor cu carburator, crezi că nu și-ar face treaba? Știind că funcționează prin temperatură, ar fi interesant să facem experimentul (deși nu avem senzor de oxigen) să vedem ce valori %CO ne-a dat în comparație...
Acum parcă am auzit undeva că la motoarele diesel, catalizatorul nu este atât de eficient pe cât s-a spus inițial... asta e o altă dezbatere!:)
În ceea ce privește prețul, trebuie spus, în dezacord cu opinia colegului meu Fiat, că acestea au într-adevăr un preț mare, justificat (în afară de intermediari, designeri etc.) de materialul din care sunt fabricate, mai degrabă decât de costul de producție, de exemplu. Catalizatorul și metalele din care sunt fabricate (paladiu etc.), sau faimoasa sondă de oxigen „lambda” (zircon:woohoo: ), debitmetrul cu fir „platină” etc. sunt necesare pentru eficacitatea și precizia lor, dar ca orice, se degradează, personal prefer să schimb faimoasele jeturi „de bronz”;) ale unui carburator cu 3 euro = 2 bucăți:P , pe aici, carburatoarele pe care le-am văzut sunt eficiente, simple, necesită foarte puțină întreținere: faimoasele Solex, Piergburg, Webber... așa este, nu-mi aduceți un Stromberg aviation sau chestii de genul ăsta, nu sunt necesare pentru o mașină.. (asta e deja o chestie japoneză..:fluier: ) Cât despre a putea diagnostica ce este în neregulă cu un carburator, dacă e o defecțiune, nu e atât de complicat pe cât pare, altceva e să-l adaptezi la un anumit motor și să știi de ce jet are nevoie etc... (asta e chiar frumos), și să ne lăsăm auzul să lucreze... intuiție... și apoi...apoi sabotul:woohoo: :woohoo: :woohoo: (toate „nebunești”...) dar cu atenție, să nu se:rău: apropie...Salutări!!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44771 prin manual-mecanic
Salut tuturor:râde: :râde: , Ismael, hahaha. Ai atins un subiect foarte sensibil pentru mine. Stromberg-ul, carburatorul acela, pentru mine, întruchipează ce e mai bun în tehnologia carburatoarelor. Îi ador, i-am studiat. Bunicul meu îmi povestea mereu despre un carburator englezesc, practic făcut manual, pe care avusese onoarea să-l curețe și să-l regleze. Îmi vorbea adesea despre el...:) o bijuterie...
Salutări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni - Acum 11 ani și 7 luni #44772 prin manual-mecanic
Salut ismael53, s-a dovedit științific că convertorul catalitic cu 3 căi reduce cele 3 gaze cele mai dăunătoare sănătății umane (CO, HC, NOx), în plus reduce considerabil și particulele fine de sol (sol), de asemenea extrem de cancerigene. (Sursa: Organizația Mondială a Sănătății). S-au făcut multe teste cu catalizatori în sisteme cu carburator, principalele motive fiind incapacitatea carburatorului de a menține catalizatorul cu un amestec stoichiometric cât mai mult timp posibil. Știi deja că nu pot regla amestecul la fel de precis ca un EFI, cu siguranță ai fost martor la distrugerea catalizatorilor din cauza amestecurilor proaste, în special a celor foarte bogate, din cauza sistemelor de injecție defecte. Adică o mică pierdere de control și haos catalitic. În opinia mea, asta a dus la decizia de a proiecta sisteme mai eficiente, injecție electronică cu catalizator care monitorizează bogăția amestecului cu o sondă lamda *pentru protecția și eficiența acesteia. În ceea ce privește costul tehnologiei, ai fi surprins să afli nu doar costul pieselor de schimb, ci și costul redus pentru producător al unei mașini complete, care costă mii de dolari. Sunt de acord cu tine când spui că prețul unor pompe de combustibil pentru reglarea combustibilului furnizat de un carburator, dacă nu este ieftin, devine din ce în ce mai rar. În ceea ce privește diagnosticarea unui carburator, îmi imaginez că este mai mult sau mai puțin ușor pentru cineva cu experiență în acestea, dar ce se întâmplă cu restul... Cunosc colegi care sunt noi în domeniu... care au văzut carburatoare doar în cărți și vă pot spune că nu este ușor pentru ei să diagnosticheze un carburator defect, deoarece în multe cazuri nici măcar nu le cunosc... și aceiași oameni sunt capabili să diagnosticheze cu precizie multe probleme generate de EFI, în opinia mea, deoarece acestea sunt sistemele utilizate în prezent.
Chiar și motocicletele de teren, ultimul bastion rezistent la utilizarea injecției electronice în motoarele lor, au cedat astăzi modernității. Pentru mine, carburatoarele sunt frumoase, fără complicații majore; își îndeplinesc funcția prevăzută. Dacă producătorii ar fi găsit o modalitate de a le face mai eficiente (prietenoase cu mediul), este de mirare că le-am mai folosi. Pentru mine, carburatoarele vor exista întotdeauna, dar nu cred că sunt o tehnologie pe care marea majoritate dintre noi o putem folosi fără a dăuna mediului, ceea ce, pentru mine, este cel mai important lucru dintre toate. Deși au un cost, cu siguranță nu unul minor, pentru mine este costul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl plătească, contribuind cu grăuntele său de nisip la protejarea casei noastre, a Pământului. Aș dori să aud părerea domnului Servilimit și a tuturor despre asta. Salutări tuturor.
Ultima editare: acum 11 ani și 7 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44781 prin manual-mecanic
Părerea mea despre acest subiect începe prin a povesti puțin despre istoria țării mele, Spania.
Totul a început cu oameni care călătoreau cu măgarii și căruțele, urmat de Războiul Civil și apoi de un regim fascist.
Suntem în anii 1960, cu mașini vechi precum Seat 600 răcit cu aer și Citroën-ul de 2 cai putere. Sunt bestselleruri pentru că oamenii nu au bani, așa că continuăm cu Seat 127, Fura, Ronda, 131, 1430 și câteva mașini germane precum Barburi, sau cum se scrie.
Dictatorul moare, intrăm în anii 1980 și ne bucurăm de R5, R6, R11 și alte aberații franceze.
Putem deja vedea niște Mercedes-uri, dar sunt totuși niște balene grele care consumă mai multă benzină decât există în țară.

În anii 1990, există o varietate de mărci și modele, iar motoarele cu injecție cu performanțe mai bune încep să apară. „A, pot să-mi cumpăr o mașină cu aer condiționat? <- un lux destul de mare pe vremea aceea.

După toată povestea asta, nu există nicio îndoială că, cel puțin în Spania, carburația a fost cea mai proastă formă de transport. E frig dimineața și trebuie să apeși pedala de accelerație la maximum. Oh, n-am apăsat pedala de accelerație prea tare, mașina s-a oprit.
Compari o carburație cu un Opel Kadet 2.0 GSI, cu o viteză maximă de 240 de kilometri pe oră.”

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44784 prin manual-mecanic
Salut tuturor, desigur că sunt de acord cu igryo, pentru Spania, așa era, dar țineți minte și ce cilindree aveau acele R-5-uri și altele (1137cc...) Ce voiai cu 50 CP? e adevărat că consumau cât un 2.0... și dacă lăsai demarorul la o parte..., dar din moment ce menționezi Kadett, 1.6 SV-ul consuma practic la fel ca o injecție de astăzi, în ceea ce privește performanța, oricine îți poate spune care a fost, în ceea ce privește defecțiunile carburatorului = 1 dată în 14 ani (am avut unul) Corsa, la fel (și cum accelera GT-ul:woohoo: :woohoo: ), adevărul este că nici eu nu am nicio plângere legată de injecția pe care o am acum (un C20XE și un VW 1.4) dar trebuie să spun și că am ca măsură de precauție aproape toate piesele de schimb pentru acestea, pentru că atunci când nu e vorba de un senzor, e o hală care s-a defectat și adevărul este că în aceste sisteme, în orice moment se defectează ceva și.:nesigur: rămâi blocat; Carburatorul, l-ai deschis în mijlocul unei autostrăzi și ai continuat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, acum nu mai faci, și tot complică și mai mult sistemele, pentru ca în final să aibă aceeași performanță ca un altul de acum 20 de ani... sau crezi că dacă ai adapta un carburator adecvat la GSI-ul pe care îl menționezi (din moment ce injecția este) nu ar avea aceeași performanță (sau chiar mai bună)? Nu vorbesc despre pregătirea motorului, ci doar despre adaptarea carburatorului. E adevărat că nu ar respecta nivelurile de emisii, dar nici modelul ăsta nu le-a respectat, nici cel catalizat, deși îi permit să treacă ITV-ul din cauza vechimii... Înțeleg perfect că injecția oferă o fluiditate practic perfectă în funcționare:) , poți modifica valori etc. dar deja îți complică lucrurile, nu e vorba de „a înfige o șurubelniță” și atât. Părerea mea se bazează probabil pe faptul că văd automobilul ca pe un alt lucru la dispoziția noastră, nu așa cum mi-a spus un prieten odată: „Trăiesc pentru nenorocita de mașină...$$$ și mai mult$$.” E adevărat, igryo, așa cum ai insinuat și tu, vremurile se schimbă... dar sper să fie în bine, altfel... asta e părerea mea despre noile sisteme. Noroc!!!