Salut tuturor,

ismael53, referitor la costuri, dacă în general injecția electronică este mai scumpă de reparat, ECU-ul defect... foarte scump, pe lângă asta, aceștia și-au dat seama cu primele sisteme de injecție că nu vindeau suficiente ECU-uri noi pentru a le beneficia buzunarele, din cauza pieței second-hand sau a fierului vechi, însă acest lucru s-a schimbat astăzi, în multe ocazii chiar dacă scoți ECU-ul din mașină, trebuie să-l reprogramezi, dacă schimbi unul nou iese gol, prin urmare trebuie reprogramat... $ $ $, sunt total de acord cu tine, nu ar trebui să fie așa... În ceea ce privește punctele 1-6, sunt complet de acord cu tine, însă, în opinia mea, aceste probleme sunt inerente manevrabilității la scară redusă la niveluri economice ridicate și nu tehnologiei în sine. Adică da, senzorii sunt scumpi, dar pentru noi. Producătorul îi produce cu miile la o fracțiune din costul de vânzare cu amănuntul, ceea ce nu este corect...$$$, dar pentru mine este totuși mai mult o problemă socio-economică decât valoarea reală a tehnologiei în sine.
În ceea ce privește mașina, îmi imaginez că te referi la un scaner

, pe care îl consider super util în economisirea timpului la diagnosticare. Fiecare va interpreta mașina așa cum poate sau dorește sau cum se potrivește cel mai bine confortului și/sau cunoștințelor sale, ca în cazul oricărui alt lucru...
În ceea ce privește carburatoarele, deși sunt mai simple, în cazul meu le respect, în special sistemele monitorizate prin vid, în care poți avea supape unidirecționale, termovalve cu comutare în vid, multe conexiuni de vid, senzori TPMS, corectori de altitudine, șocuri automate etc., și nu oferă niciun ajutor cu diagnosticarea de tip OBD....
În principal, în orice caz, cred că schimbarea tehnologică are legătură cu o problemă de mediu. În timp ce un carburator reglat corect ar putea fi similar în consumul de combustibil cu un sistem de injecție, nu este la fel în emisii. În general, poluează de 20 până la 50 de ori mai mult... întreabă-i pe bieții indieni sau chinezi cum sunt orașele lor, dacă mai sunt afectate de vehicule cu carburator astăzi. Deși sunt de acord cu tine că carburatorul a îndeplinit aproape toate cerințele, în opinia mea nu corespunde standardelor moderne de mediu. Uff, încă e foarte cald pe aici. Planeta asta încearcă să ne spună ceva. Sper să putem descifra înainte să fie prea târziu... Salutări tuturor.