Căutare MDM

Buletin

Toyota 1ZZ și „dansul manivelei”

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni - Acum 11 ani și 7 luni #44740 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la Toyota 1ZZ și „dansul manivelei” sale
Bună ziua tuturor, domnule servilimit, este o plăcere să vă am în dezbatere. În ceea ce privește calculul, îl găsesc foarte ingenios. Când împărțiți turațiile la 60 de secunde, calculați, dacă am înțeles bine, turațiile pe care le dă arborele cotit pe secundă. Atunci părerea mea este că trebuie să luați în considerare lungimea cursei sau distanța parcursă, deoarece viteza este distanța parcursă într-un timp. De asemenea, din câte am înțeles, pistonul de la PMS a cărui viteză este aproximativ zero (este oprit), când arborele cotit se rotește, pistonul accelerează, atinge viteza maximă și apoi decelerează până la atingerea vitezei zero la PMS. Din acest motiv, când Ismael calculează viteza pistonului așa cum se arată mai sus, am adăugat că acest calcul a fost o viteză medie între punctul de cea mai mare viteză a pistonului (viteza maximă) cu cele de mișcare zero la Punctul Mort Superior (PMS) sau PMS (jos). Nu știu dacă m-am explicat bine, aș vrea să aud părerea dumneavoastră. În ceea ce privește dezbaterea:) , în opinia mea, este una dintre cele mai bune modalități prin care ființele umane pot învăța nu doar lucruri tehnice, ci și valori... democrație pentru toți... Cu respect.
Ultima editare: acum 11 ani și 7 luni de către . Motiv: ortografie

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44754 prin manual-mecanic
Salut Fiat147.
Ai perfectă dreptate. Făcând calculul în acest fel, am obținut turațiile pe secundă, dar căutăm viteza: cursa este de 91,5, iar într-o rotație, face două. Asta înseamnă că parcurge 183 mm în acea rotație, ceea ce, înmulțit cu 106, ne dă media pe care ai notat-o de 19,5 m/s în medie, ținând cont de decelerarea în punctele de schimbare a vitezelor.
Cu această notă, cred că evităm ca dezbaterea să devină un subiect matematic și o readucem la subiectul mecanic în discuție, care este ceea ce ne interesează.
Îmi cer scuze pentru eroare.
Miguel

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44755 prin manual-mecanic
Bună ziua tuturor, domnule Servilimit, nu trebuie să vă cereți scuze nimănui, doar pentru a clarifica, deoarece era posibil ca fie Ismael, fie eu să greșim. În ceea ce privește matematica și mecanica, prefer cea din urmă atunci când împărtășesc idei, dar uneori, în funcție de complexitatea fenomenului, este dificil să înțelegi anumite lucruri fără un amestec bun de matematică și fizică. Apropo, aceasta este doar părerea mea. Cu stimă, domnule Miguel. :) .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44759 prin manual-mecanic
În orice caz, vă mulțumesc, Servilimit, pentru că ați oferit o altă modalitate de a face acest calcul, care este complet validă și utilă pentru toată lumea. Este adevărat că în fiecare dezbatere există întotdeauna un beneficiu. Noroc!