Căutare MDM

Buletin

Toyota 1ZZ și „dansul manivelei”

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44722 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la Toyota 1ZZ și „dansul manivelei” sale
Salut tuturor, vă salut participarea la acest subiect, servilimit. Da, sunt complet de acord că lipsesc niște date foarte importante, așa cum spuneți pe bună dreptate. Poate că între mine și fiat147 nu am vrut să mergem mai departe... concentrându-mă în principal pe geometria acestui 1zz, să zicem că, din cauza grabei, nu am măsurat presiunea de ungere a niciunuia dintre aceste motoare... (greșeală pe care nu o fac de obicei), cât despre materialul bucșelor... nu știu dacă sunt din aluminiu-staniu... ce am observat, la un motor de schimb, că avea deja un joc diferit (palpabil cu mâna) în biela n3, și l-am avertizat pe client că și acesta se va rupe... (el a vândut-o, și eu nu am aflat niciodată...). Ei bine, în ceea ce privește viteza pistonului, aș dori să explic funcționarea, ca să pot fi corectat, pentru că s-ar putea să mă fi înșelat:aha: , iată: Viteza pistonului = numărul de rotații x cursa x 2, toate acestea împărțite la 60000, obțin 19,52 m x sec. la 6400 rpm pentru o cursă de 91,5 mm. Ei bine, este minunat să împărtășim opinii. Îi încurajez pe toți cei care doresc să participe. Noroc!:woohoo:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44723 prin manual-mecanic
Salut tuturor, sunt de acord cu ismael53 în ceea ce privește frumusețea împărtășirii opiniilor și îi încurajez pe toți cei care doresc să își împărtășească gândurile. Personal, cred că această dezbatere abia începe:) . Nu am sugerat niciodată o eroare de calcul din partea producătorului la proiectarea motorului. Părerea mea a fost că a fost o eroare de cerințe de proiectare (proiectantului i s-au dat obiective foarte mari, ca odată cu suma atribuită ca preț unitar al motorului să fie mică (tipic SUA, nu Japonia), un consum mai mic cu aproximativ 15% și menținerea puterii față de motorul din generația anterioară, dimensiunile reduse care au fost atribuite ca maxime la proiectarea unui motor. Sunt de acord cu tine că producătorii nu sunt proști, ci, cum se spune aici, foarte „deștepți” și, cum spune Ismael, și când domnul care a plătit 17.000 de euro pentru o mașină a unei mărci considerate fiabile cere explicații, practic compania-mamă o face:P , ceea ce nu mi se pare grav. Celălalt lucru, și mai grav, din partea producătorilor, ale căror creiere știu exact ce se va întâmpla cu anumite componente ale mașinii care, din mai multe motive, se vor defecta invariabil. Celălalt lucru este răspunsul pe care îl dă marca după ce are procese colective sau chiar pentru pierderi de vieți omenești (defectarea clapetei electronice a multor Toyota în SUA (aprox. 2004-2005), acești tipi nu au reacționat până nu au fost încolțiți și au rechemat mii de mașini în... SUA și Canada pentru această problemă, dar au insistat doar după ce oameni au murit în mașinile lor din cauza unor probleme care acum s-au dovedit a fi pe care producătorul le-ar fi putut prevedea și corecta la timp. Confruntat cu astfel de șmecherii industriale, aș vrea să știu și ce părere aveți despre nivelul de secretomanie cu care se confruntă în aceste cazuri producătorii care, pentru a evita prelungirea comenzilor în garanție, în unele cazuri vor face orice? Cel puțin în țara mea nu există sisteme eficiente pentru asta, sper că asta se va schimba... Salutări tuturor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44724 prin manual-mecanic
Într-adevăr fiat147, acești „yankei” voiau un motor care să aibă de toate... dar putere și elasticitate într-un 1.8cc... sau una sau alta.. o să-i bat la cap dacă îndrăznesc să spun că ei știu doar de motoare mari, de 4000 cmc în sus.. acolo totul merge la mare, fie că e vorba de motoare, clădiri, semne, arme... toate bazate pe bani... și consumerism... Dau un exemplu de motor celebru: motorul PSA 1.4 TU, acest motor poate încăpea diferite puteri, de la 60 CP la 98 CP, ei bine, cred că prin '88, voiau să scoată o versiune sport (celebrele Peugeot 205 rally și Citroen AX sport), căutând fiabilitatea și posibilitățile sale de a fi folosită în competiție, ceea ce au făcut a fost pur și simplu să aplice un arbore cotit cu cursă scurtă acelui bloc TU, coborându-i cursa de la 77 la 73.2, (sub rezerva carburației etc.) rezultând un motor care merge până la 6800 standard, cu acest exemplu vreau... să spună că știau ce fac, în ciuda anilor, continuă să „dea lemne” și să fie eficient acest „mic 1.3”, acestea nu se strică așa ușor;) . Pe scurt, aceasta ar putea fi originea problemei.. locul de naștere al acestui 1zz... să se dedice fabricării de „Harley-Davidson” GP... să vedem cum se descurcă...:) :râde: :woohoo: :rău: :fluier: și dacă îndrăznesc, de ce nu? un Crysler F1 pentru 2014... și! să se pregătească și Red Bull și ceilalți...:woohoo: :woohoo: :woohoo: în fine, să vedem dacă va veni ziua aceea!! Salutări!! și scuzați-mi prostia:bolnav: :woohoo:

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44725 prin manual-mecanic
Salut tuturor,:) ismael53, hahaha,:râde: m-ai făcut să râd cu chestia cu americanii în F1... o luptă între câini subțiri, la care nu este invitat un tip gras cu o bere în mână...:râde: .
Ei bine, întotdeauna o plăcere. În ceea ce privește postarea ta excelentă în care arăți modul în care mai multe cărți de mecanică folosesc pentru a calcula viteza pistonului și influența cursei sale asupra inerției pe care trebuie să o gestioneze motorul,:) totul este perfect corect, din punctul meu de vedere, așa că mai mulți oameni pot împărtăși fenomenele care apar în motoare. Este modul pe care îl folosesc mereu și, de fapt, l-am învățat de la un coleg de-al tău acum ceva timp. Recomand oricui este interesat de asta să descarce cartea, pentru capodopera mea (la începuturi și până în ziua de azi): Reglarea motoarelor în 4 timpi, de Miguel de Castro Vicente, în manualele de pe această pagină. Mai ales în sensul genial în care acest domn are de explicat fenomene complexe cu cuvinte simple, pentru mine foarte recomandat mai ales persoanelor care au un oarecare interes pentru subiecte de bază din competiție. Cât despre subiectul competiției, în afară de faptul că îmi place, îl găsesc neprețuit atunci când vine vorba de a-l vedea ca ceea ce vine în tehnologie, precum și de a putea face extrapolări la utilizarea normală a unei mașini... Sunt deja încurcat...:cheer: ce funcționează în competiție în general, în timp trece la mașinile de stradă, dacă fiara funcționează pe pistă, în general acel domn care își cumpără mașina nouă (mult efort) fără să știe că va fi mai sigură fundamental datorită tehnologiilor inventate în competiție... opinii...:) Salutări tuturor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44727 prin manual-mecanic
Da, domnule... ce amintiri îmi aduce cartea asta!!! Și unde este? Mulțumesc că ai subliniat că este pe această pagină, pentru că au trecut peste douăzeci de ani de când am citit-o și încă îmi amintesc multe lucruri despre ea (am împrumutat-o și...). Recomand cu căldură, mai ales celor cărora le place tuningul, ca să vadă „prostiile” care li se vând și apoi nu funcționează... pentru că le merge împotriva voinței (de exemplu, evacuările...). Trebuie să spun că a existat o generație aici în care a fost ciudat să nu fi citit acest exemplar. Da, am o foaie cu mai multe ecuații luate din cartea respectivă, și sunt atemporale, dar o să încerc să o descarc (pentru că sunt împotrivă de megaocteți...) în aceasta poți vedea formula pentru a vedea turația pistonului... și multe alte lucruri de mare interes, te va ajuta să înțelegi motivul acestei dezbateri despre 1ZZ... și ei bine, cum spune fiat147, uneori lucruri dezvoltate în F1 de-a lungul timpului sunt aplicate și la mașinile de pasageri, dar a spune că Toyota VVT (foarte bun) este inutil dacă motorul nu poate sau „nu ar trebui” să se tureze atât de sus, și, de asemenea, dacă la turații mici nu observi umplerea cilindrilor (ciudat, dar adevărat) ei bine, „este inutil”. Ei bine, din punct de vedere comercial, nu-ți face griji, acest 1ZZ nu mai există, dar dacă îl ai în față, fii cu ochii în patru!!! Salutări!!!