Salut tuturor, Ismael

Exact asta mi s-a părut foarte ciudat când am observat dimensiunile interne ale motorului (raportul său), este mai asemănător cu cel al unui motor diesel.

, care în general nu depășesc 5000 rpm (motoarele moderne mici). Motoarele sunt în esență pompe de aer și, ca orice pompă, atunci când funcționează au pierderi, în esență prin frecare și ceea ce se numește pierdere prin pompare, uff, greu de explicat în câteva cuvinte... :) motorul, care trebuie să comprime aer, este „încetinit” de faptul că trebuie să „comprime” aer în camera sa de ardere, iar pe de altă parte, când pistonul coboară, se confruntă și cu opoziția gazelor din carter, aceasta se numește pierderi prin pompare. (Nu știu dacă mă explic corect). Pierderi prin frecare (în special piston și segmente pe peretele cilindrului)
Proiectanții de motoare și-au dat seama cu mult timp în urmă că, pentru a proiecta și construi motoare puternice și eficiente, trebuiau să reducă pierderile motorului, frecarea și pierderile la pompare. De exemplu, într-un cilindru de 400cc, pentru a obține acest volum, am putea avea practic trei posibilități. Prima, cum ar fi 1zz, unde diametrul este mai mic decât cursa sa. O alta ar putea fi pătrată, așa cum subliniază pe bună dreptate membrul forumului Ismael (diametru = cursă), sau unde diametrul pistonului este mai mare decât cursa sa.
Într-un motor 1zz cu cursă lungă, pierderile prin frecare (în special ansamblul segment piston-piston față de pereții cilindrului) sunt mari, comparativ cu un motor cu cursă mai scurtă de aceeași cilindree (diametru mai mare). Acum, într-un motor cu un diametru mai mare decât cursa sa, pierderile prin pompare sunt mai mari, forța de compresie este mai mare datorită creșterii suprafeței pistonului. Presiunea = forța pe o suprafață, sau P = F / A, prin urmare F = PxA, din aceasta putem deduce că dacă mărim suprafața (diametrul pistonului) forța de compresie trebuie să crească dacă lăsăm presiunea constantă. Cu aceasta nu vreau să derutez pe nimeni, ceea ce se întâmplă este că, din cauza limitărilor mele personale, nu am găsit o modalitate mai bună de a explica fenomenul, fără matematica mea iubită.

.
Prin urmare, important în ceea ce privește cele de mai sus, în opinia mea, este să observăm că într-un motor cu cursă lungă, pierderile prin frecare sunt mari; cu toate acestea, pierderile prin pompare sunt mai mici. Cu toate acestea, într-un motor cu alezaj mare și cursă scurtă, se întâmplă invers. Prin urmare, producătorii s-au confruntat întotdeauna cu aceeași dilemă: pentru aceeași cilindree, au optimizat pierderile prin pompare sau prin frecare, ținând cont de dimensiunile interne atunci când au ales raportul alezaj-cursă (motoarele cu pătrat au în general un compromis bun în optimizarea ambelor). În orice motor pe care doriți să îl faceți mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, trebuie să acordați prioritate controlului pierderilor prin pompare față de pierderile prin frecare. Dacă, în general, dorim un motor puternic, trebuie să acordăm prioritate controlului pierderilor prin frecare (în special la turații mari). Pe baza acestui fapt, ce credeți că au căutat proiectanții atunci când au dat modelului Al-1zz astfel de dimensiuni interne și ce probleme a generat acest lucru pentru motor? Aș dori să aud opiniile mai multor persoane pe această temă.
începutul procesului de ardere într-un motor diesel modern.
. Salutări calde