Căutare MDM

Buletin

bobină elicoidală în blocul motor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44679 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema bobinei elicoidale din blocul motor
Bună ziua tuturor! Ei bine, de aceea întreabă fiat147, asta e întrebarea mea... Am văzut că se pun filetele care fixează volanta de arborele cotit, după cum știți, acestea sunt „bine” strânse, sunt supuse „oscilațiilor” ambreiajului, inerției volantei... nu au dat niciodată vreo problemă cunoscută (cel puțin de mine), oriunde sunt implantate, fie că sunt diametre mari sau mici, dau un rezultat de robustețe chiar mai mare decât filetul tăiat direct, dau un exemplu unde este chiar folosit în serie, se poate vedea în filetele care coase turbo-ul de galerie la unele motoare PSA (cred că îmi amintesc că în interiorul piulițelor), mai spun că pot fi aplicate pe aproape toate metalele cu rezultate foarte bune, dar ce nu știu, ce rezultate dau „cusutul” chiulasei de bloc, din cauza temperaturilor ridicate, a stresului pe care îl suportă știfturile chiulasei din cauza arderii... Presupun că cineva a încercat, ce se întâmplă este că nu este o metodă cunoscută de toată lumea, dar această reparație este interesantă, deoarece te scutește de mult... bani dacă funcționează. Voiam să știu dacă cineva a încercat asta pe stradă. Ei bine, sunteți bineveniți să investigați pentru binele comun. Noroc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44681 prin manual-mecanic
Salut tuturor,:) Ismael, scuze pentru întrebare, dar aceeași întrebare m-a preocupat de mai multe ori. Nu în ceea ce privește performanța imediată, ci pe termen lung a reparației bobinei de elicopter, am căutat o problemă care există încă de la inventarea motoarelor (filetele). Mă uitam în catalogul de bobine de elicopter și mi-a atras atenția faptul că există pentru multe aplicații și materiale. Gândindu-mă puțin la asta, mi se pare serioasă, în sensul că, deși au dezvoltat kituri pentru diferite aplicații în cadrul motorului, au luat în considerare diferitele solicitări mecanice și termice care apar în motoare. În plus, este o companie foarte veche și prestigioasă, cu ISO9000 în controlul calității:) . Singura experiență cu bobina de elicopter personal este la motoare de competiție (CAD amator quilpue:) , cu ceva suport privat) Chevrolet 250 6 cilindri în 3, 6500 rpm cu accelerație aproape standard, dar foarte atinsă, mai ales, rezultatele sunt foarte bune, însă pe termen scurt, se demontează la fiecare 2 câte 3,;) atâta timp cât bătrânii spun pe aici, blocurile nu sunt resigilate (deja moi de la atâtea cicluri termice) și se întâmplă ce spui tu, deși reparația poate fi mai bună decât materialul din jur. Celălalt lucru important este finalizarea lucrării, în special în zona dintre filet și unde se sprijină chiulasa, trebuie să fie omogenă și eliptică, fără nicio tăietură sau unghi de 90 de grade, astfel încât să nu existe concentrare de forțe într-un singur punct, evitând fracturile ulterioare din cauza oboselii. În orice caz, la motoarele GM cu 6 cilindri, frații argentinieni sunt la ani-lumină înaintea noastră. În această privință, aș vrea să aud părerea ta, precum și a tuturor celorlalți.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44684 prin manual-mecanic
În fine, cu contribuția fiat147, dilema ce să fac cu un bloc „supracopt” sau supraîncălzit se clarifică puțin mai mult, pentru că am impresia că chiulasa cu care vine e de la fier vechi, mașina are 22 de ani și bănuiesc că ar fi putut avea deja trei schimbări de garnitură de chiulasă, 370.000 km... iar pilotul ei nu are nicio aspirație la titlul mondial WRC (cel puțin din câte știu eu). Mă duc să văd dacă găsesc câteva „heli-bobine” potrivite și le voi „planta”, gândindu-mă și la valoarea reală a mașinii (ani) și la finanțele clientului (pentru că factura =:) ), dar nu înainte de a verifica blocul și, mai ales, planurile chiulasei. Mulțumesc că mi-ai împărtășit opiniile. Salutări!!;)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44685 prin manual-mecanic
BUNĂ, CE MAI FACI? VĂZÂND PROBLEMA TA, HELICOIL ESTE O ALTERNATIVĂ CARE NU ESTE ATÂT DE FIABILĂ PE CÂT NE-AM DORI, DAR AM AVUT EXPERIENȚĂ CU BLOCUȚELE MOTORINE BMW 06. LA STRUNG SE FABRICĂ NIȘTE ȘURUBE FILETATE CARE SE PUN CU O PRESĂ, AȘA CĂ ÎN ACEST FEL NE ASIGURĂM CĂ ACELEAȘI ȘURUBURI DE CHIULĂ RĂMÂN. SPER CĂ ACESTE INFORMAȚII VOR FI UTILE, DEOARECE ÎN CAZUL MEU A FUNCȚIONAT FOARTE BINE. CONSULTĂ MECANICUL DE BANCUȚ.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44687 prin manual-mecanic
Salut TOCO, salutări, mulțumesc că ai împărtășit noua ta idee. Acesta este un motor cu 4 cilindri. Ei bine, nu sunt familiarizat cu coarnele filetate. Dacă ai putea să-mi explici puțin ce înseamnă, aș aprecia. Nu știu dacă grosimea blocului ar permite găurirea la un diametru mai mare (întreb din cauza riscului de fisurare a blocului). Îmi imaginez că poți să-mi spui cum funcționează procesul, dar e mai bine să ne spui și nouă dacă poți. Cu cele mai bune gânduri!