Salut tuturor,

sunt Ismael. Îmi cer scuze pentru întrebare, dar aceeași întrebare m-a tot învârtit în minte de mai multe ori. În ceea ce privește performanța pe termen lung a kitului de reparații Heli Coil Probe, nu cea imediată, acesta abordează o problemă care există încă de la inventarea motoarelor (threads). Mă uitam pe catalogul Heli Coil și am fost frapat de faptul că au kituri pentru multe aplicații și materiale. Gândindu-mă bine, mi se pare rezonabil ca, dacă au dezvoltat kituri pentru diferite aplicații în cadrul motorului, să fi luat în considerare diversele solicitări mecanice și termice care apar în interiorul motoarelor. În plus, este o companie foarte veche și prestigioasă, cu certificare ISO 9000 pentru controlul calității

. Singura mea experiență personală cu bobine Heli-coil este pe motoare de competiție (Amateur CAD Quilpue

, cu un oarecare sprijin privat): Chevrolet cu 6 cilindri, 250 cu in, 6500 rpm, cu chiulase aproape standard, dar puternic modificate. Rezultatele sunt excelente, dar pe termen scurt, trebuie demontate frecvent, mai ales

dacă, cum spun veteranii, blocurile nu sunt recoapte (înmuiate de la atâtea cicluri termice). Apoi se întâmplă ceea ce ai menționat: deși reparația poate fi mai bună decât materialul din jur, celălalt lucru important este finisajul lucrării, în special în zona dintre filete și unde se află chiulasa. Trebuie să fie omogenă și eliptică, fără tăieturi sau unghiuri de 90 de grade, astfel încât să nu existe o concentrare a forțelor într-un singur punct, prevenind fracturile ulterioare de oboseală. În orice caz, când vine vorba de motoare GM cu 6 cilindri, frații noștri argentinieni sunt cu ani-lumină înaintea noastră. În această privință, aș vrea să aud părerea lor, precum și a tuturor celorlalți.