Salut tuturor,

Ismael, scuze pentru întrebare, dar aceeași întrebare m-a preocupat de mai multe ori. Nu în ceea ce privește performanța imediată, ci pe termen lung a reparației bobinei de elicopter, am căutat o problemă care există încă de la inventarea motoarelor (filetele). Mă uitam în catalogul de bobine de elicopter și mi-a atras atenția faptul că există pentru multe aplicații și materiale. Gândindu-mă puțin la asta, mi se pare serioasă, în sensul că, deși au dezvoltat kituri pentru diferite aplicații în cadrul motorului, au luat în considerare diferitele solicitări mecanice și termice care apar în motoare. În plus, este o companie foarte veche și prestigioasă, cu ISO9000 în controlul calității

. Singura experiență cu bobina de elicopter personal este la motoare de competiție (CAD amator quilpue

, cu ceva suport privat) Chevrolet 250 6 cilindri în 3, 6500 rpm cu accelerație aproape standard, dar foarte atinsă, mai ales, rezultatele sunt foarte bune, însă pe termen scurt, se demontează la fiecare 2 câte 3,

atâta timp cât bătrânii spun pe aici, blocurile nu sunt resigilate (deja moi de la atâtea cicluri termice) și se întâmplă ce spui tu, deși reparația poate fi mai bună decât materialul din jur. Celălalt lucru important este finalizarea lucrării, în special în zona dintre filet și unde se sprijină chiulasa, trebuie să fie omogenă și eliptică, fără nicio tăietură sau unghi de 90 de grade, astfel încât să nu existe concentrare de forțe într-un singur punct, evitând fracturile ulterioare din cauza oboselii. În orice caz, la motoarele GM cu 6 cilindri, frații argentinieni sunt la ani-lumină înaintea noastră. În această privință, aș vrea să aud părerea ta, precum și a tuturor celorlalți.