Căutare MDM

Buletin

bobină elicoidală în blocul motor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44679 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema bobinei elicoidale din blocul motor
Salut tuturor! Ei bine, de aceea a întrebat fiat147, și asta e întrebarea mea... Le-am văzut folosite pe filetele care fixează volanta de arborele cotit. După cum știți, acestea sunt strânse strâns și sunt supuse vibrațiilor ambreiajului și inerției volantei. Nu au cauzat niciodată probleme cunoscute (cel puțin nu din experiența mea). Oriunde sunt folosite, indiferent dacă diametrele sunt mari sau mici, au ca rezultat o construcție mai robustă decât un filet prelucrat direct. De exemplu, sunt folosite chiar și în producția de masă: le puteți vedea pe filetele care conectează turbo-ul la galerie la unele motoare PSA (cred că este în interiorul piulițelor). De asemenea, pot fi aplicate pe aproape toate metalele cu rezultate foarte bune. Dar ceea ce nu știu este care sunt rezultatele la „cusătura” chiulasei de bloc, având în vedere temperaturile ridicate și stresul la care sunt supuse știfturile chiulasei în timpul arderii. Presupun că cineva a încercat, dar nu este o metodă cunoscută de toată lumea. Este interesantă, totuși. Această reparație, din moment ce economisește mulți bani dacă funcționează bine, voiam să știu dacă cineva a încercat-o pe blocul motor. Ei bine, sunteți cu toții invitați să investigați pentru beneficiul comun al tuturor. Noroc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44681 prin manual-mecanic
Salut tuturor,:) sunt Ismael. Îmi cer scuze pentru întrebare, dar aceeași întrebare m-a tot învârtit în minte de mai multe ori. În ceea ce privește performanța pe termen lung a kitului de reparații Heli Coil Probe, nu cea imediată, acesta abordează o problemă care există încă de la inventarea motoarelor (threads). Mă uitam pe catalogul Heli Coil și am fost frapat de faptul că au kituri pentru multe aplicații și materiale. Gândindu-mă bine, mi se pare rezonabil ca, dacă au dezvoltat kituri pentru diferite aplicații în cadrul motorului, să fi luat în considerare diversele solicitări mecanice și termice care apar în interiorul motoarelor. În plus, este o companie foarte veche și prestigioasă, cu certificare ISO 9000 pentru controlul calității:) . Singura mea experiență personală cu bobine Heli-coil este pe motoare de competiție (Amateur CAD Quilpue:) , cu un oarecare sprijin privat): Chevrolet cu 6 cilindri, 250 cu in, 6500 rpm, cu chiulase aproape standard, dar puternic modificate. Rezultatele sunt excelente, dar pe termen scurt, trebuie demontate frecvent, mai ales;) dacă, cum spun veteranii, blocurile nu sunt recoapte (înmuiate de la atâtea cicluri termice). Apoi se întâmplă ceea ce ai menționat: deși reparația poate fi mai bună decât materialul din jur, celălalt lucru important este finisajul lucrării, în special în zona dintre filete și unde se află chiulasa. Trebuie să fie omogenă și eliptică, fără tăieturi sau unghiuri de 90 de grade, astfel încât să nu existe o concentrare a forțelor într-un singur punct, prevenind fracturile ulterioare de oboseală. În orice caz, când vine vorba de motoare GM cu 6 cilindri, frații noștri argentinieni sunt cu ani-lumină înaintea noastră. În această privință, aș vrea să aud părerea lor, precum și a tuturor celorlalți.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44684 prin manual-mecanic
Ei bine, cu contribuția lui fiat147, dilema despre ce să fac cu un bloc motor „recopt” sau reîncălzit în mod repetat este ceva mai clară. Am impresia că chiulasa este de la un cimitir de vechituri. Mașina are 22 de ani și bănuiesc că s-ar putea să fi avut deja trei înlocuiri de garnituri de chiulasă, cu 370.000 km la bord... iar pilotul ei nu țintește un titlu de Campionat Mondial de Raliuri (cel puțin din câte știu eu). Mă duc să văd dacă pot găsi câteva „bobine heli” potrivite și să le instalez, luând în considerare și valoarea reală a mașinii (vârsta) și bugetul clientului (din moment ce factura este...:) ). Dar nu înainte de a verifica blocul și mai ales suprafețele chiulasei. Mulțumesc că ți-ai împărtășit opiniile. Noroc!;)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44685 prin manual-mecanic
Salut, ce mai faci? În ceea ce privește problema ta, Helicoil este o alternativă, nu atât de fiabilă pe cât ne-am dori, dar am avut experiență cu blocuri BMW cu 6 cilindri. Acestea prelucrează bucșe filetate la strung, care apoi sunt presate. În acest fel, ne asigurăm că aceleași șuruburi de chiulasă se potrivesc. Sper că aceste informații te ajută, deoarece au funcționat foarte bine la mine. Verifică cu mecanicul tău.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44687 prin manual-mecanic
Salut TOCO, salutări, mulțumesc pentru noua idee. Acesta este un motor cu 4 cilindri. Ei bine, nu sunt familiarizat cu bucșele filetate. Dacă ai putea să-mi explici puțin ce sunt acestea, aș aprecia. Nu sunt sigur dacă grosimea blocului ar permite găurirea la un diametru mai mare (sunt îngrijorat de riscul de fisurare a blocului). Ai putea să-mi spui cum funcționează procesul? Îmi pot imagina, dar ar fi mai bine dacă ai putea să ne explici și nouă. Noroc!