Căutare MDM

Buletin

bobină elicoidală în blocul motor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44657 prin manual-mecanic
Bobină elicoidală în blocul motor Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o dilemă cu un bloc motor Vectra 2.0i, chestia e că atunci când am încercat să slăbesc chiulasa:uscat: , niște prezoane erau destul de slăbite, la demontare pentru curățarea filetelor, am văzut că „dansează”:aha: , și asta pentru că filetele au creastă mică și chiar dacă dau un robinet, nu cedează mult, nu știu dacă ar trebui să le pun o spirală elicoidală sau ce să fac, pentru că mă îndoiesc că vor ține bine cuplurile sau dacă o fac, atunci se slăbesc și pierd tensiune, ceea ce nu va fi corect. Orice idee e binevenită, mulțumesc!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44662 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema bobinei elicoidale din blocul motor
Nu știu ce este o bobină elicoidală, dar poți rectifica la un filet mai mare, de exemplu, dacă ești pe 8, pune filerul de 10 și mergi la un strung și roagă-l să facă prezoane de mărimea 10 doar cele care se înfiletează în bloc și restul de 8, astfel încât chiulasa să se potrivească corect.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44663 prin manual-mecanic

Am avut chef să mă joc cu vopseaua.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44665 prin manual-mecanic
Salut igryo, heli-coil este un tip de „arc” care se înșurubează mai întâi cu un anumit taroz. Apoi, se aplică un tip de adeziv pe filet, iar apoi acest „arc” se înșurubează. Rămâne același sau chiar mai robust decât un filet normal. Este utilizat pe scară largă în producția de motoare pentru a repara blocurile cu filete defecte. Singurul dezavantaj este prețul său. Celălalt lucru legat de realizarea unui filet cu diametru mai mare este că nu îndrăznesc să o fac din cauza peretelui blocului; nu-i cunosc grosimea... apoi există întărirea șurubului, deoarece oricum nu orice „fier” este potrivit; nu știu ce să fac. Salutări!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44675 prin manual-mecanic
Salut tuturor,:) Ismael, ce experiențe ai avut în ceea ce privește fiabilitatea bobinelor de heli pe termen mediu și lung (multe cicluri termice) și dilatare-contracție? Există vreo diferență între blocurile de aluminiu și cele din fontă? Aș aprecia orice sfat și/sau sugestie. Mulțumesc:) . Cu cele mai bune urări.