Căutare MDM

Buletin

bobină elicoidală în blocul motor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44657 prin manual-mecanic
Bobină elicoidală în blocul motor. Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o dilemă cu blocul motor al unui Vectra 2.0i. Când am încercat să slăbesc chiulasa:uscat: , unele dintre prezoane erau destul de slăbite. Când am scos-o pentru a curăța filetul, am văzut că se „clatinau:aha: ” și filetul este foarte uzat. Chiar dacă le bat ușor, nu se rotesc prea mult. Nu știu dacă să folosesc o bobină elicoidală sau ce să fac, deoarece mă îndoiesc că vor menține cuplul corect sau, dacă se țin, că se vor slăbi și vor pierde tensiune, ceea ce nu ar fi corect. Orice idei sunt binevenite, mulțumesc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44662 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema bobinei elicoidale din blocul motor
Nu știu ce este o bobină helicoidală, dar o poți refile la o dimensiune mai mare. De exemplu, dacă folosești un filet de 8 mm, folosește un filet de 10 mm și mergi la un mecanic și roagă-l să-ți facă prezoane de 10 mm doar pentru piesa care se înfiletează în bloc, iar restul de 8 mm, astfel încât chiulasa să se potrivească corect.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44663 prin manual-mecanic

Am simțit că vreau să mă joc cu Paint.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44665 prin manual-mecanic
Salut igryo, un arc helicoidal este un tip de „arc” care se instalează prin filetarea unui filet specific, apoi prin aplicarea unui adeziv de blocare a filetului și, în final, prin înfiletarea arcului helicoidal în poziție. Ajunge să fie la fel de rezistent, sau chiar mai rezistent, decât un filet obișnuit. Este utilizat pe scară largă în producția de motoare pentru a repara blocurile cu filete defecte. Problema este prețul. De asemenea, ezit să filetez un filet cu diametru mai mare din cauza grosimii peretelui blocului. Apoi, mai este problema călirii șurubului; nu orice fier vechi este bun. Oricum, nu sunt sigur ce să fac. Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44675 prin manual-mecanic
Salut tuturor,:) Ismael, ce experiențe ai avut în ceea ce privește fiabilitatea cu Heli Coil pe termen mediu și lung (multe cicluri termice) în ceea ce privește dilatarea și contracția? De asemenea, există vreo diferență între un bloc de aluminiu și un bloc de fontă? Apreciez orice sfat și/sau sugestie. Mulțumesc:) .