Căutare MDM

Buletin

Schimb de opinii privind motorul F9Q

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44669 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Schimb de opinii despre motorul F9Q
Salut tuturor, Ismael, vă rog să ne spuneți dacă doriți detalii despre defecțiunea motorului 1zz, aceasta nu a ajuns în Chile prin import normal, aș dori să știu detalii despre un motor Toyota cu defecte de proiectare:râde: :râde: :râde: . În ceea ce privește controlul electronic în F1, părerea mea este următoarea: Sunt vremuri diferite, acele mașini cu turbo-efect de sol erau terifiante de condus, nu iertau greșelile deloc (conform relatărilor piloților din acea vreme). Cu toate acestea, în opinia mea, ei (piloții) aveau un avantaj față de cei actuali: telemetria bidirecțională, adică capacitatea de a induce de la distanță (semnale electromagnetice) modificări ale comportamentului sistemelor principale ale mașinii de la boxe. În prezent, telemetria este strict reglementată de FIA (unidirecțională), deși echipele de F1 trebuie să aibă întotdeauna oameni experți în încălcarea regulilor fără a fi descoperiți (tehnici de ascundere a software-ului în alte sisteme, de exemplu) există și au existat dintotdeauna. Astăzi, în „teorie, doar informații de la mașină către exterior”. Astăzi, deși mașinile sunt mai bune din punct de vedere tehnic, adică mai ușor de condus, pilotul trebuie să genereze acele comenzi de schimbare pentru diferiți parametri (aproximativ 70) de la volanul actualei F1 folosind mâinile și picioarele, ceea ce nu este minor. Conform propriilor plângeri, sunt supraîncărcați cu muncă și cer FIA să permită din nou telemetria bidirecțională, în principal pentru propria siguranță. Doar opinii, alte vremuri.
În ceea ce privește motoarele Renault V6 turbo de F1, pe care le pot numi „bestii”:rău: :rău: :rău: , acele motoare erau calculate la 1.500 CP sau mai mult, cum spui. Pe vremea când existau motoare exclusiv pentru calificări, se pompau până la 5 bare în galeria de admisie pentru a obține 1.500 de cai dintr-un motor de 1500cc:fluier: :fluier: :fluier: . Motoarele la acele presiuni au ținut 2 ture:( :( :( , în curse s-au folosit hărți de management turbo mai conservatoare (1000CP), care au fost adaptate de la boxe la condițiile de pistă (aproximativ 650CP în primele trei trepte), astăzi pilotul trebuie să adapteze manual hărțile de injecție și încă 69 în timp real...:woohoo: Se spune că Alonso sau Shumager i-au pus inițial pe programatorii electronici Ferrari într-o poziție dificilă, în sensul că aceștia pot genera aproximativ 5 până la 7 comenzi către modulul general de control al F1, aproape în același timp, producând „ambuteiaje” în rețeaua electronică de comunicații a mașinii din cauza vitezei cu care dau comenzi multiple unui sistem de asistență la condus care oferă în prezent siguranță în F1. Doar opinii...:cheer: :cheer: :cheer: . Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44670 prin manual-mecanic
Salut, ce ilustrare grozavă a ceea ce este F1 astăzi!! cum spuneam, diferența mare, și tupeul pe care trebuia să-l ai ca să duci una din acele bestii cu „doar” vârful piciorului la 1500 CP:rău: , și ce Renault... deja separat, mașinile de serie, R5, R12, R7 (a fost prima mea mașină), R11, etc... acelea nu trebuiau să facă mai mult decât să schimbe uleiul, și platinele și puțin altceva, nu se stricau niciodată, nu ca acum, multă tehnologie, mai multe probleme... = comerț-afaceri, încă mai vezi R12-uri peste tot în lume, să vedem peste 30 de ani, câte Megane/Laguna mai sunt în viață, timpul va spune:P . Ei bine, trebuie să recunoști că mărcile și garajele trebuie să trăiască din ceva, dar nu sunt de acord să înșeli pe cineva care, având încredere în prestigiul câștigat de o marcă, plătește aproape 14.000 de euro și apoi nu o scoate din garaj, nu sunt de acord cu asta. Cazul Celica, l-am văzut deja la trei motoare și „chestia e că biela cilindrului 3, când are pe la 130.000 km, începe să sune „de sus” și proprietarul =:aha: mecanicul =:pinch: , la Toyota =:roșesc: sau:fluier: și până la urmă proprietarul =:ohmy: :( oricum, fusurile de bielă mi se par de diametru mic, iar bucșele sunt fie excesiv de moi, fie sunt probleme cu presiunea de ungere în această parte a arborelui cotit, fie este o problemă de toleranțe între bielă și arbore cotit, fie a ieșit un lot de motoare asamblate de ucenici pe care nimeni nu le-a supravegheat, dar nu e normal la Toyota, repet, în mâinile mele 3, și care, la demontare, nu mai era nici măcar bucșă, arborele cotit era inutil (excesiv ovalizat, zgâriat și în afara toleranței de rectificat) .. motor nou pentru fiecare (de la fier vechi) din care, într-un an, s-a stricat la fel...dacă cauți pe internet, vei vedea cam… Asta, comentează să vezi dacă se potrivește. Noroc!!!;)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni - Acum 11 ani și 7 luni #44676 prin manual-mecanic
Bună ziua tuturor, :) Ismael, caută online și ai dreptate. 1zz nu poate fi normal din punct de vedere statistic. A, și am uitat, înainte să încep, puține ajungeau în Chile, dar erau fabricate în Brazilia și, din câte am observat, nici nu au ieșit bine. Ar fi prea consistent din punct de vedere statistic; cifrele nu mint.
În ceea ce privește monstruozitatea prost concepută, părerea mea după ce am studiat o lucrare despre obiectivele și caracteristicile 1ZZ/FE pe care o atașez, plus câteva alte informații pe care le-am putut citi datorită timpului petrecut la americani, este următoarea:
În principal, așa cum ai observat, nu este un motor armonios din punct de vedere geometric.
În cadrul obiectivelor de proiectare, documentul privind primul motor global de colaborare SUA/Japonia a fost realizat în Statele Unite, :( :aha: ;) ...se vorbește constant despre dezvoltarea unui motor care să fie mai bun decât precedentul din toate punctele de vedere, cu excepția fiabilității. :ohmy: ...că lipsesc principalele proporții geometrice ale motorului, cu un diametru foarte mic în raport cu cursa sa lungă, raportul dintre lungimea bielei vs. distanța de la centrul arborelui cotit la centrul bolțului bielei, distanța dintre centrele fiecărui cilindru (pentru a o scurta), conform unei bune opinii pe care am citit-o pe această temă, generează momente de inerție în trenul alternativ care, deși producătorul a luat unele măsuri pentru a le atenua, au fost în mod evident insuficiente (fenomene de rezonanță), tendința cronică a motorului la detonație (ciocănirea lagărelor de bielă) :fluier: , etc. În opinia mea, proiectanții au avut sarcina de a proiecta ceva pentru care li s-au oferit puține resurse, o tehnologie învechită pentru cerințele care le-au fost cerute (de exemplu, reducerea masei motorului cu 25% față de generația anterioară folosind aceleași procese și materiale). :woohoo: :woohoo: :fluier: ...de exemplu, ați văzut un arbore cotit mai mic decât motoarele similare construite anterior. Toyota și-a învățat lecția și a scos din producție motorul în 2007 (Wikipedia), doar pentru a-l face ulterior mai bun din punct de vedere tehnologic, dar acum, datorită tehnologiei avansate aplicate, este de unică folosință și chiar mai mult.
ÎMI PARE RĂU, FĂCUT ÎN AFARĂ DE SUBIECT

Ascultă ce spune Ismael: ca să te descurci cu un taur ca ăsta, trebuie să ai tupeu. Aici se pot vedea clar corecțiile violente pe care călărețul a trebuit să le facă ca să nu se sinucidă... o altă epocă, sau scârțâitul ușor produs de discurile de carbon în anii 1980. :fluier: Mie personal îmi place. :râde: :cheer: B)

Am atașat lucrarea, dacă doriți, vă rog să o revizuiți și vom discuta. Cu stimă. P.S. Nu am putut să o atașez. :( :clipire: :pinch: google:1zzfedesigndoc este în format pdf, salutări :pinch: :pinch: :clipire: :S ... ;) .
Ultima editare: acum 11 ani și 7 luni de către .