Bună ziua tuturor,

Ismael, caută online și ai dreptate. 1zz nu poate fi normal din punct de vedere statistic. A, și am uitat, înainte să încep, puține ajungeau în Chile, dar erau fabricate în Brazilia și, din câte am observat, nici nu au ieșit bine. Ar fi prea consistent din punct de vedere statistic; cifrele nu mint.
În ceea ce privește monstruozitatea prost concepută, părerea mea după ce am studiat o lucrare despre obiectivele și caracteristicile 1ZZ/FE pe care o atașez, plus câteva alte informații pe care le-am putut citi datorită timpului petrecut la americani, este următoarea:
În principal, așa cum ai observat, nu este un motor armonios din punct de vedere geometric.
În cadrul obiectivelor de proiectare, documentul privind primul motor global de colaborare SUA/Japonia a fost realizat în Statele Unite,

...se vorbește constant despre dezvoltarea unui motor care să fie mai bun decât precedentul din toate punctele de vedere, cu excepția fiabilității.

...că lipsesc principalele proporții geometrice ale motorului, cu un diametru foarte mic în raport cu cursa sa lungă, raportul dintre lungimea bielei vs. distanța de la centrul arborelui cotit la centrul bolțului bielei, distanța dintre centrele fiecărui cilindru (pentru a o scurta), conform unei bune opinii pe care am citit-o pe această temă, generează momente de inerție în trenul alternativ care, deși producătorul a luat unele măsuri pentru a le atenua, au fost în mod evident insuficiente (fenomene de rezonanță), tendința cronică a motorului la detonație (ciocănirea lagărelor de bielă)

, etc. În opinia mea, proiectanții au avut sarcina de a proiecta ceva pentru care li s-au oferit puține resurse, o tehnologie învechită pentru cerințele care le-au fost cerute (de exemplu, reducerea masei motorului cu 25% față de generația anterioară folosind aceleași procese și materiale).

...de exemplu, ați văzut un arbore cotit mai mic decât motoarele similare construite anterior. Toyota și-a învățat lecția și a scos din producție motorul în 2007 (Wikipedia), doar pentru a-l face ulterior mai bun din punct de vedere tehnologic, dar acum, datorită tehnologiei avansate aplicate, este de unică folosință și chiar mai mult.
ÎMI PARE RĂU, FĂCUT ÎN AFARĂ DE SUBIECT
Ascultă ce spune Ismael: ca să te descurci cu un taur ca ăsta, trebuie să ai tupeu. Aici se pot vedea clar corecțiile violente pe care călărețul a trebuit să le facă ca să nu se sinucidă... o altă epocă, sau scârțâitul ușor produs de discurile de carbon în anii 1980.

Mie personal îmi place.
Am atașat lucrarea, dacă doriți, vă rog să o revizuiți și vom discuta. Cu stimă. P.S. Nu am putut să o atașez.

google:1zzfedesigndoc este în format pdf, salutări

...

.