Căutare MDM

Buletin

Schimb de opinii privind motorul F9Q

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44641 prin manual-mecanic
Schimb de opinii despre motorul F9Q Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, celor care cunosc acesta sau altul dintre „celebrele” motoare Renault...cazul: multe cazuri la acest tip de motor din cauza ruperii semirulmenților de bielă și ruperea ulterioară a blocului motor:pinch: (bineînțeles, de exemplu, a bielei pe lateral...), pe lângă multe cazuri de rupere a turbo din cauza lipsei de lubrifiere. Nu credeți că aceste două probleme sunt legate între ele? Ei bine, cele pe care le-am văzut, mai întâi strică turbo-ul, după un timp, chestia cu biela merge,:woohoo: mi se pare o coincidență prea mare, adevărul e că zilele trecute, vorbind cu un bun prieten, îmi spunea și el chestia asta și mi-a spus că problema erau așchiile care rămâneau de la ruperea turbo-ului, ajungeau să rămână în circuitul de ulei și treceau la arborele cotit înainte să treacă prin filtru:rău: , încurcând bucșele... Cred că ar putea fi și o problemă cu pompa de ulei, pentru că dacă era vorba de prelucrare (rugozitate-toleranță) la manivelă, s-ar fi rupt mult mai devreme, cad aproape de 140.000 și vreo 230.000 km... Motoarele F9Q și K9K, merg bine, dar mie mi se par „un plin”, să vedem ce părere aveți sau ce ați văzut de aceste „prodigii de fiabilitate” Renault, pentru că sigur nu sunt cele folosite în F1, dacă întrebați la casa oficială, sigur veți vedea asta =:fluier: și dacă sunt Onești Oameni buni,:roșesc: ce părere aveți despre cealaltă chestie?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni - Acum 11 ani și 7 luni #44653 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Schimb de opinii despre motorul F9Q
Salut tuturor, ismael53, subiectul pe care îl ridici este foarte interesant. În opinia mea, ca aproape toate problemele cronice și repetitive legate de aceste fenomene, :râde: Și alte motoare, în opinia mea, se datorează mai multor cauze. În primul rând, defectelor de proiectare a motorului. Acești francezi, dorind să miniaturizeze și să integreze totul, iau în considerare factori precum performanța și consumul redus de combustibil, eficiența costurilor și producția în detrimentul fiabilității (Japonia). (Idiosincrazie)
În al doilea rând, aveau puțină experiență în proiectarea, dezvoltarea și construirea de motoare diesel moderne cu injecție directă, cu cilindree mică, și, în treacăt, au cerut ajutor de la alții ale căror prime proiecte common rail (Nissan) nu au avut nici ele rezultate bune.
În al treilea rând, graba de a lansa rapid un motor pe o nișă de piață pe care o abandonaseră în mare parte.
În al patrulea rând, Chapusas, parcă pentru a economisi niște bani, instalează un turbo fără răcire cu lichid (lichid de răcire a motorului sau circuit propriu) (Ismael, te rog să mă corectezi dacă greșesc), cel puțin în America Latină, neintegrând funcția turbotimer în unitatea de control a motorului (fiabilitatea turbo), etc., etc., etc.
În al cincilea rând, răcirea insuficientă a uleiului.
Materialele folosite, în unele zone par ieftine.
În al șaselea rând, vindeți motoare complete (evitați canibalizarea, piesele de schimb din fier vechi sau dezasamblarea).
ETC, ETC; ETC.
Personal, nu cred că este o problemă de capacitate tehnologică; în F1, este extrem de clar. Sunt sigur că mulți au văzut acest videoclip:

isamel53 Îmi pare rău, nu sunt în afara subiectului, dar nu am putut suporta. Îmi place F1 și asta dovedește că Renault nu are probleme cu capacitatea tehnologică, dar nimic altceva. Salut tuturor.
Ultima editare: acum 11 ani și 7 luni de către . Motiv: ortografie

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44656 prin manual-mecanic
salut fiat147, asta voiam să spun despre F1, ei știu cum să o facă... dar în materie de afaceri, cuvântul este „comerț”, a face bani din defecțiuni de 1500 de euro sau mai mult... și ei „știu” acolo, uite, moșul meu era prin preajmă din '74 când Nissan era „Perkins” în Spania, cam pe vremea când m-am născut eu (74), până ultima dată, cred că prin 2002, nu-mi amintesc, a fuzionat cu Renault, moșul știa cum lucrează Nissan, când a mers la Valladolid, la uzina Renault pentru o problemă cu arborele cotit, îmi amintesc că spunea lucruri și... pur și simplu râdea... tipul ăsta făcea motoare de aproape 40 de ani... ce diferență, acolo, orice se poate... tipul ăsta nu vorbea de dragul de a vorbi și de fiecare dată când văd defecțiunile astea, îmi amintesc despre ce vorbea. Apoi mai e designul, cum spui tu, trebuie doar să te uiți la sistemul de răcire a uleiului, „la revedere turbo”, Garrett-ul pe care îl are nu e rău, dar trebuie udat bine, apoi în afară de asta e problema cu electronica, cu „clipsa” lui și toate porcăriile care tot cedează și par programate intenționat... și Nissan-ul prinde toate acele virtuți... nu e că aș avea ceva împotriva Renault, dar în ultima vreme când văd fum alb pe șosea, mereu spun „miroase a Renault” și soția mea mă întreabă de unde ai știut că e Renault? Ce coincidență!! În fine, referitor la bielă, Celica 1ZZ de 143 CP, de asemenea, de asemenea, investighează tu să vezi ce zic despre asta... Bine, cei care au Renault-uri îmi vor spune, sunt și mecanici proști, păi da, un Megane a venit la mine cu turbo blocat pentru că puseseră un filtru cu diametru mai mare... ceea ce însemna că avea scurgeri... și aproape fără presiune, sau ulei... trebuie să fii prost să faci una din astea... ei bine, sunt de toate... salutări!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni - Acum 11 ani și 7 luni #44658 prin manual-mecanic
Salut tuturor. Ismael53, îmi face plăcere să împărtășesc idei cu tine. Dacă te referi la Toyota 1ZZ-FE cu problemele sale cronice cu presiunea uleiului, distribuția și consumul, nu știam de asta. :cheer: :cheer: :cheer: Toate mărcile au oaia lor neagră. :) :) :) Sunt fan Toyota și, din experiență, am văzut că japonezii sunt în general cu un pas înainte în ceea ce privește fiabilitatea. Electronica celor de la Red Bull este Nissan (Infinity), poate de aceea este fiabilă, pentru că magia din echipa de băuturi energizante este Adrian Newey, nu Vettel. Aș vrea să văd acel geniu al tehnologiei moderne de F1 cu Alonso (un luptător de o calitate EXTRAORDINARĂ), însă, în prezent, într-o mașină roșie. :( :aha: , , dar acesta este un alt subiect.
Despre Toyota, vă pot spune că am fost personal impresionat de calitatea produsului final. Toyota F2F-uri, motoare venerabile care încă funcționează aici, iar oamenii care le dețin le apreciază foarte mult, în ciuda faptului că au 40 de ani și aproape o jumătate de secol, nu din cauza utilizării ușoare, ci din cauza utilizării intense (în special Land Cruiser FJ). Am văzut mai multe și, la început, nu am fost foarte atras de ele, dar m-au învățat multe despre arta de a întreține o mașinărie veche, specială. :râde: :râde: Am văzut aceste motoare funcționând ani de zile aproape fără presiune a uleiului, cu semicarcase de bielă crăpate, segmenți rupți, aproape fără curgere de ulei la capătul superior, aproape indestructibile, pur și simplu impresionante. Cu toate acestea, BJ (diesel) are motoare B și 3B (injecție indirectă) din aceiași ani cu probleme cronice la chiulasă (cum ar fi cea din fotografia mea de profil, restaurată de mine cu mare dificultate acum ceva timp). Și de la aceiași producători. :fluier: Ciudat, nu-i așa? Ce părere ai?

În ceea ce privește echipa Redbull-Renault-Nissan F1, nici ei nu sunt infailibili. Vă amintiți de defecțiunea alternatorului care, atunci când s-a spart, a dispersat bucăți care au produs o reacție în lanț în motor, ceea ce a însemnat distrugerea completă a 2-3 motoare în sezonul 2012? Vă amintiți acele imagini când motorul a suferit o defecțiune catastrofală, în care biela nu numai că a ieșit să ia aer, dar big bang-ul a fost atât de intens violent încât bielele și bucățile au ieșit spre fundul plat de carbon, rupându-l și atingând suprafața pistei (scântei peste tot), (îmi pot imagina privirea piloților Renault când au observat un astfel de dezastru): :ohmy: :aha: :nesigur: :uscat: :pinch: :S și expresia controlorilor în telemetrie :roșesc: :ohmy: :nesigur: neanticipând problema. În cele din urmă, au detectat ulterior defectul. B) B) ;) .
Scuze, încă o dată în afara subiectului.

Pentru mine, cel mai bun sunet de combustie internă este cel al McLaren Honda V12 din anii 1990. Matra V12 are și un sunet uimitor (clasic F1).

Ce crezi?
Salutări calde
Ultima editare: acum 11 ani și 7 luni de către . Motiv: adăugate 2 videoclipuri

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44667 prin manual-mecanic
:) Salut Fiat, m-ai făcut să râd cu „big bang-ul”... ei bine ei... trebuie să ții minte, (abia mai urmăresc F1) dar mie mi-a plăcut mereu să-mi amintesc de era turbo INEGALĂ cu motoarele lor... aceea era mecanică, iar cei care le conduceau erau piloți... și nu exista atât de mult „control” electronic... cei care conduceau în ploaie și puteau „vedea” și accelera acele bestii de 1.500 CP pe apă au dispărut... Nu vreau să scad vreun merit din F1-ul de astăzi, dar pentru mine nu mai e la fel. Cât despre Toyota, pentru mine a fost mereu cea mai bună, și cred că încă este, singurul lucru care m-a surprins a fost Celica Varior cu motorul 1.8 de 143 CP, cu biela „dansantă”.:woohoo: Salut!!!