Salut tuturor. Ismael53, îmi face plăcere să împărtășesc idei cu tine. Dacă te referi la Toyota 1ZZ-FE cu problemele sale cronice cu presiunea uleiului, distribuția și consumul, nu știam de asta.

Toate mărcile au oaia lor neagră.

Sunt fan Toyota și, din experiență, am văzut că japonezii sunt în general cu un pas înainte în ceea ce privește fiabilitatea. Electronica celor de la Red Bull este Nissan (Infinity), poate de aceea este fiabilă, pentru că magia din echipa de băuturi energizante este Adrian Newey, nu Vettel. Aș vrea să văd acel geniu al tehnologiei moderne de F1 cu Alonso (un luptător de o calitate EXTRAORDINARĂ), însă, în prezent, într-o mașină roșie.

, , dar acesta este un alt subiect.
Despre Toyota, vă pot spune că am fost personal impresionat de calitatea produsului final. Toyota F2F-uri, motoare venerabile care încă funcționează aici, iar oamenii care le dețin le apreciază foarte mult, în ciuda faptului că au 40 de ani și aproape o jumătate de secol, nu din cauza utilizării ușoare, ci din cauza utilizării intense (în special Land Cruiser FJ). Am văzut mai multe și, la început, nu am fost foarte atras de ele, dar m-au învățat multe despre arta de a întreține o mașinărie veche, specială.

Am văzut aceste motoare funcționând ani de zile aproape fără presiune a uleiului, cu semicarcase de bielă crăpate, segmenți rupți, aproape fără curgere de ulei la capătul superior, aproape indestructibile, pur și simplu impresionante. Cu toate acestea, BJ (diesel) are motoare B și 3B (injecție indirectă) din aceiași ani cu probleme cronice la chiulasă (cum ar fi cea din fotografia mea de profil, restaurată de mine cu mare dificultate acum ceva timp). Și de la aceiași producători.

Ciudat, nu-i așa? Ce părere ai?
În ceea ce privește echipa Redbull-Renault-Nissan F1, nici ei nu sunt infailibili. Vă amintiți de defecțiunea alternatorului care, atunci când s-a spart, a dispersat bucăți care au produs o reacție în lanț în motor, ceea ce a însemnat distrugerea completă a 2-3 motoare în sezonul 2012? Vă amintiți acele imagini când motorul a suferit o defecțiune catastrofală, în care biela nu numai că a ieșit să ia aer, dar big bang-ul a fost atât de intens violent încât bielele și bucățile au ieșit spre fundul plat de carbon, rupându-l și atingând suprafața pistei (scântei peste tot), (îmi pot imagina privirea piloților Renault când au observat un astfel de dezastru):

și expresia controlorilor în telemetrie

neanticipând problema. În cele din urmă, au detectat ulterior defectul.

.
Scuze, încă o dată în afara subiectului.
Pentru mine, cel mai bun sunet de combustie internă este cel al McLaren Honda V12 din anii 1990. Matra V12 are și un sunet uimitor (clasic F1).
Ce crezi?
Salutări calde