Căutare MDM

Buletin

electricitate statică

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni #44280 prin manual-mecanic
Electricitate statică
Aș vrea să știu dacă electricitatea statică generată de mașini le afectează funcționarea.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni #44282 prin manual-mecanic
Răspuns dintr- un manual de mecanică pe tema electricității statice
Salut Vavevi, nu pare să mă afecteze cu nimic. Electricitatea statică este generată de vopseaua șasiului; vopseaua nu conduce electricitatea. Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni #44283 prin manual-mecanic
Adică, dacă de exemplu vrei să pui o masă direct pe o piesă vopsită, ei bine, vei vedea că nu, aceasta acționează ca un izolator fie prin lac, fie prin grund, ceea ce știu sigur este că electricitatea statică poate afecta la realimentarea cu benzină, dar asta se întâmplă în aeronave, deoarece sarcina statică poate fi foarte mare și trebuie să ai cleme de descărcare la sol pentru a evita „scânteile” nedorite... dar în mașini, nu am nicio dovadă că s-au produs incendii din cauza electricității statice... dacă cineva știe...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 8 luni #44292 prin manual-mecanic
Salut, hai să vedem dacă te ajută. Dacă porți pantofi de bunic, dacă se freacă de covorașe și pedale, ieși din mașină și primești o șoc electric. <-Pantofii cu talpă de cauciuc previn asta.

Scânteia poate ajunge la 10.000 de volți, dar cu un amperaj minim, iar combustibilul pentru vehicule comerciale nu este suficient de inflamabil. E adevărat că e mai bine să previi decât să tratezi. De aceea poți citi la benzinării că ar trebui să stingi luminile și radioul și să nu folosești telefonul mobil.

Și ca să răspund la întrebarea ta, electricitatea statică nu îți poate afecta mașina în niciun fel. Dacă se arde un bec sau orice altceva, nu are nicio legătură cu electricitatea statică.