Căutare MDM

Buletin

Lubrifierea motoarelor diesel Nissan DY25DDTi

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 luni #3956 prin manual-mecanic
Lubrifierea motoarelor diesel Nissan DY25DDTi Publicat de manual-mecanica
Salutări tuturor.

Aș dori să vă împărtășesc impresiile mele cu privire la recomandarea Nissan pentru lubrifierea motoarelor diesel DY25DDTi.

În calitate de consultant junior în lubrifiere, m-am confruntat cu provocarea de a emite o recomandare pentru vehiculele cu acest motor.

După ce am analizat situația, am recomandat un produs diesel CJ. Omit marca mea deoarece este irelevantă în acest moment. În mod surprinzător, recomandarea mea a fost întâmpinată cu un oarecare scepticism, deoarece Nissan (și aparent nu numai în Mexic) recomandă
un lubrifiant CF-4.

Când mi s-a menționat acest lucru, am început să adun documentație tehnică pentru a-mi susține recomandarea. Am găsit un buletin API care menționa retragerea specificației CF-4, împreună cu faptul că, după luna iunie a acestui an, niciun lubrifiant nu mai putea purta marca CF-4 în cadrul gogoașei API.

Același document menționa că CF-4 era o specificație care putea fi înlocuită în siguranță cu un lubrifiant de clasificare API CH-4.

Am continuat să revizuiesc literatura tehnică pe această temă, însă nu există nimic care să mă facă să cred că CF-4 este superior în vreo caracteristică de performanță unui lubrifiant CI sau CJ.

Pe lângă cele de mai sus, este necesar să se țină cont de specificațiile de mediu pe care trebuie să le îndeplinească motoarele diesel fabricate după 2007.

Nu cred că Nissan nu este la curent cu niciuna dintre cele de mai sus și de aceea aș dori să știu criteriile folosite de departamentul de inginerie al Nissan pentru a alege CF-4 în locul CJ.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.