Căutare MDM

Buletin

Consum excesiv de ulei

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni - Acum 12 ani și 5 luni #42507 prin manual-mecanic
Consum excesiv de ulei Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, mașina mea consumă 500cc de ulei la fiecare 2000km. Consumă această cantitate de când era nouă; am cumpărat-o în 2012, iar Citroen Argentina spune că este normal și refuză să o repare sau să o înlocuiască.
Este un Citroen C3 Picasso cu motor pe benzină de 1.6 16v.
În 10.000km, consumă peste 3400cc, așa că nu am avut timp să schimb uleiul încă. În prezent are 23.000km și încă consumă aceeași cantitate.
Vă rog, trebuie să știu dacă este normal, așa cum susține Citroen Argentina. Mulțumesc, Marc.
Ultima editare: acum 12 ani și 5 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #42513 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema consumului excesiv de ulei
Nu știu cum sunt legile în Argentina, dar cu siguranță poți sesiza asta, pentru că nu e deloc normal.

Motoarele, fie ele noi sau vechi, nu ar trebui să consume ulei.

În Spania, dacă un motor consumă ulei, nu va trece testul de emisii de la ITV (inspecția anuală), iar vehiculul nu va avea voie să circule.

Ai putea încerca să trimiți o plângere la Citroën, nu la reprezentanța auto la care ai mers, ci la sediul lor. Probabil că o vor repara pentru tine sau vor obliga reprezentanța să o repare pentru a-și proteja marca.

Dacă nu, ia măsuri legale, deoarece acest lucru este inacceptabil.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #42525 prin manual-mecanic
Nu e normal pentru o mașină care are doar câțiva ani.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #42526 prin manual-mecanic
Salut, am depus deja o plângere împotriva Citroen, iar avocații lor îmi spun că este normal. Sunt dezamăgit de această companie auto; când ai o problemă gravă, se spală pe mâini.
Voi lua măsuri legale. Dacă știți de vreo reglementare tehnică privind consumul de ulei, vă rog să mi-o împărtășiți. Marc

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #42527 prin manual-mecanic
Fă un test de scurgere a cilindrului.
Vei afla cu adevărat de unde provine consumul de ulei și astfel vei avea o bază pentru depanare.