Căutare MDM

Buletin

Aer condiționat cordoba98

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 1 lună #42248 prin manual-mecanic
Aer condiționat cordoba98 Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor. Am o problemă cu aerul condiționat din Cordoba din 1998 al soției mele. A funcționat întotdeauna perfect, partea cea mai bună la mașină, dar în ultima lună nu a răcit. Permiteți-mi să explic: compresorul funcționează perfect, nu există scurgeri. L-am încărcat, golit și reîncărcat, am schimbat tipul de benzină... dar nu răcește. Tipul care mi l-a încărcat a renunțat și mi-a spus că ar putea fi o supapă blocată, deoarece presiunea ar fi trebuit să crească la 15 bari, dar nu a depășit niciodată 6/7 bari.
Sper că mă poate ajuta vreun tocilar, pentru că lucrurile nu stau bine la schimbarea mașinilor.
Mulțumesc. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 1 lună #42250 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema A/C cordoba98
Acest circuit este făcut pentru gaz R139, dacă pui altul nu va funcționa.

Dacă ai încercat cu alt gaz: am înțeles că provoacă reacții în cauciucuri și garnituri și ceva poate merge prost.

Atunci uleiul nu este miscibil <- în spaniolă nu se poate amesteca cu altele. Și în afară de asta, este un ulei care dacă este expus la aer se corodează <- pierde ceva sau se umezește sau ceva de genul ăsta, nu-mi amintesc bine.

Soluție: trebuie să inertizezi circuitul.

1 - creează vid.
2 - pune hidrogen > hidrogenul va scurge totul.
3 - creează vid.
4 - asigură-te că nu există scurgeri.
5 - pune 10 mililitri de ulei pentru sistemele R139 <- adaugă colorant dacă crezi că ar putea fi o mică scurgere.
6. Este foarte important să verificați marca compresorului pe care îl are circuitul dvs., deoarece tabelul cu grame de gaz vă va arăta marca corectă de compresor (de exemplu: Bosch 750, Lucas 800, El Pato 350).

Problema este că aerul condiționat are un bec umplut cu R139. Dacă instalați altul, becul nu se va deschide și aerul nu va ieși.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 1 lună #42252 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema A/C cordoba98
Acum că mă gândesc la asta, desigur că ce ai spart este becul,
este un bloc de aluminiu cu 2 tuburi care trec prin mijloc și are o bilă pe o parte a blocului de aluminiu. <- lângă paravanul de protecție din partea dreaptă a mașinii, în compartimentul motorului, cred că mașina are un capac de plastic.