Căutare MDM

Buletin

probleme cu neonul CKP

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #41434 prin manual-mecanic
Probleme cu CKP Neon Publicat de manual-mecanica
Am o problemă cu un Neon din 97, am instalat un motor Neon din 2006 dar nu mi-am dat seama că poziția ckp-ului la acest model a fost schimbată (din partea frontală inferioară situată sub filtrul de ulei) care funcționează pe cilindrul 1, la motorul din 2006 era plasat sub demaror și funcționează pe cilindrul 4, totul funcționează bine și toate accesoriile se potrivesc bine dar nu primesc impuls de injecție sau curent la bujii dar există curent și semnal, singurul lucru pe care l-am putut observa este că la modelul din 1997 dinții care dau semnalul ckp-ului sunt în contragreutatea bielei din cilindrul unu dar are 4 dinți lungi iar la modelul din 2006 este în contragreutatea cilindrului 4 dar are dinți mai mulți și mai mici. Acum întrebarea mea este că PCM-ul primește semnalul de la senzor dar nu-mi dă impulsul sau curentul, s-ar putea ca semnalul să fie interpretat greșit de PCM din cauza diferenței dintre dinții contragreutăților?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.