Dragi prieteni,
am vrut să vă anunț că ieri am reușit să rezolvăm problema aerisirii sistemului de ambreiaj hidraulic al unui Ford F-350 HD din 2012 (sistem preumplut). Iată procedura pe care am urmat-o:
1. Scoateți cilindrul receptor (cel atașat la blocul motor).
2. Deconectați furtunul de la cilindrul receptor.
3. Deconectați furtunul de la rezervorul de lichid de frână.
4. Conectați un furtun transparent din plastic la furtunul cilindrului receptor. Umpleți-l cu lichid de frână, menținându-l ridicat și vertical, până când nivelul lichidului crește deasupra cilindrului principal al ambreiajului.
5. Folosind o seringă fără ac, adăugați lichid de frână în furtunul care alimentează cilindrul principal.
6. Apăsați încet pedala de ambreiaj de câteva ori, asigurându-vă că adăugați lichid de frână în furtunul de alimentare pe măsură ce mergeți. Aerul va ieși prin furtunul transparent, care trebuie menținut vertical pe parcursul întregii proceduri. Nivelul uleiului din acest furtun trebuie menținut deasupra poziției pompei. Apăsați pedala până când nu mai ies bule de aer.
7. Ținând cilindrul receptor în poziție verticală, cu admisia în sus, umpleți-l cu ulei, asigurându-vă că nu rămâne aer în interior. Țineți-l în poziție verticală până când sunteți gata de conectare.
8. Conectați furtunul de alimentare al pompei. Scoateți furtunul transparent și conectați rapid furtunul cilindrului receptor cu degetul.
9. Conectați rapid cilindrul receptor la furtun, având grijă să nu vărsați ulei din cilindru.
10. Așezați cilindrul receptor în poziția sa.
11. Verificați dacă furtunul de alimentare al pompei este plin cu ulei și conectați-l la rezervor.
Acum este momentul să verificați dacă sistemul funcționează corect.