Căutare MDM

Buletin

distribuție ruptă

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #40971 prin manual-mecanic
Distribuție defectă Publicat de manual-mecanica
Cât timp.....
ooooooh... se pare că mi s-a rupt cureaua de distribuție. Cei de la service auto îmi spun că mi-a distrus toate cele 16 supape și că e mai bine să înlocuiesc motorul cu unul bun de la un centru de dezmembrare.
Acum. Am citit că există motoare cu și fără interferențe, iar la cele din urmă se spune că se oprește într-un punct în care pistoanele nu îndoaie supapele.
E adevărat?
Cum e motorul la Megane-ul meu 1.4 16V din 2000?
Ca întotdeauna, mulțumesc și toate cele bune tuturor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #40974 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema distribuției defecte
Salut, nu știu ce înseamnă acea interferență, ce pot să-ți spun este că dacă s-a rupt cureaua de distribuție aproape sigur are supapele îndoite, depinde și de câte ori ai acționat-o. Motoarele Renault au tendința să le îndoiască și e posibil să le fi îndoit pe toate cele 16.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #40989 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema distribuției defecte
Suntem nebuni sau ce? Hai, ieși din garajul ăla.
Motorul ăla aproape că nu are cameră de ardere și, da, ai îndoit toate supapele. Dar un set de supape, manopera și cel mult niște scaune de supapă, care nu se strică la motorul ăla pentru că sunt supape foarte mici, te vor costa în jur de 1.000 de euro. O curea nouă, o pompă de apă dacă e stricată și mașina va fi nou-nouță.
Un motor de la fier vechi costă 1.500 de euro, mergând la cea mai ieftină ofertă, plus manopera pentru înlocuirea lui la 500 de euro. Nimeni nu te poate scoate din asta. În plus, nu știi câți kilometri are motorul ăla sau dacă trebuie să pui o curea la motorul ăla sau altceva.

Schimbarea supapelor e necesară doar dacă mecanicul care deschide vehiculul vede că e într-o stare foarte proastă. Chiulasa se schimbă singură sau se poate planifica și e mult mai ieftin.

Aceeași problemă: ultima dată când am deschis un Megane, erau sparte doar 12 din cele 16 supape. Am schimbat garnitura de chiulasă și mașina sună perfect până în ziua de azi.