Căutare MDM

Buletin

Strângerea din nou a șuruburilor chiulasei

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39602 prin manual-mecanic
Strângerea șurubului chiulasei ( Publicat de manual-mecanica
Am o întrebare despre strângerea din nou a șuruburilor chiulasei. Unii îmi spun că ar trebui făcută la fiecare 600 până la 1000 km. Este această strângere din nou a șuruburilor o practică standard sau se făcea doar în trecut? Și ce se întâmplă când specificațiile de cuplu sunt date în grade? Trebuie strânse din nou sau se păstrează doar cuplul specificat la ultima setare?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39603 prin manual-mecanic
Răspuns manual-mecanic pe tema strângerii șuruburilor chiulasei
E doar un mit... se vorbea despre asta înainte, dar din cauza aliajelor, se face o singură dată. Dacă le strângi din nou, poți deforma chiulasa sau poți deteriora șurubul sau garnitura chiulasei. Unele șuruburi sunt de unică folosință și trebuie înlocuite la o reparație majoră a motorului. Strângerea în grade funcționează și ea, este foarte utilă și nu foarte dificilă. Noroc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39607 prin manual-mecanic
Salutări.
Reglajele prin strângere inversă sunt utilizate doar la anumite vehicule, iar acest lucru este specificat în manualele producătorului. Există multe disponibile online; unele, precum Ajusa și Moresa, indică cuplul, comanda vehiculului, anul, motorul etc. Consultați întotdeauna manualul. De exemplu, camioneta Isuzu din 1986 cu motor 4ZD1 cu patru cilindri, de 2,2 litri, are 10 șuruburi pe chiulasă, iar manualul precizează că acestea trebuie strânse din nou la 1000 km prin slăbirea lor la 90° și apoi strângerea lor din nou la 72 ft-lbs. Din nou, înainte de strângere, consultați manualul.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39609 prin manual-mecanic
Asta voiam să citesc și eu; mi-am imaginat ceva de genul ăsta.
Concluzie: totul depinde de motorul la care lucrezi și de manualul aferent.

Mulțumesc LT-zeta și ravesa1011661