Căutare MDM

Buletin

Strângerea din nou a șuruburilor chiulasei

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 9 luni #39602 prin manual-mecanic
Am o întrebare despre strângerea din nou a șuruburilor chiulasei. Unii îmi spun că ar trebui făcută între 600 și 1.000 km. Este această strângere din nou obișnuită sau se făcea doar în trecut? Ce se întâmplă când cuplul este setat în grade? Se strâng din nou sau se ajustează doar la ultimul cuplu?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 9 luni #39603 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Strângerea din nou a șuruburilor chiulasei
E doar un mit... s-a mai vorbit despre asta, dar din cauza aliajelor, se face o singură dată. Dacă le strângi din nou, poți răsuci chiulasa sau deteriora șurubul sau garnitura chiulasei. Unele șuruburi sunt de unică folosință și trebuie înlocuite atunci când faci o reparație serioasă la motor... strângerea în grade a funcționat și este foarte utilă și nu foarte dificilă... Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 9 luni #39607 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Strângerea din nou a șuruburilor chiulasei
Salutări,
strângerile din nou se folosesc doar la unele vehicule și acest lucru este marcat de manualele producătorului. Sunt multe pe internet, unele precum Ajusa, Moresa indică cuplul, comanda vehiculului, anul, motorul etc., ghidați-vă întotdeauna după manual, un exemplu este camionul ISUZU din 1986, motor 4ZD1 cu patru cilindri și 2,2 litri cilindree. Această chiulasă are 10 șuruburi și manualul spune că se strânge din nou la 1000 km, slăbind la 90° și strângând din nou la 72 lbs-ft. Repet, înainte de a strânge, INFORMAȚI-VĂ cu manualul.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 9 luni #39609 prin manual-mecanic
Asta voiam să citesc; mi-am imaginat ceva de genul acesta.
Concluzie: Totul depinde de motorul la care se lucrează și de manualul aferent.

Mulțumesc, LT-zeta și ravesa1011661