Căutare MDM

Buletin

Consultanță privind transmisia automată

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 9 luni #39591 prin manual-mecanic
Întrebare despre transmisia automată postată de manual-mecanica
Salut tuturor, am citit o carte undeva și am rămas cu următoarele întrebări, la care sper că îmi puteți răspunde, deoarece nu sunt foarte familiarizat cu acest subiect.

1- La viteză de croazieră, ce funcție îndeplinește statorul convertorului?

2- Dacă maneta schimbătorului de viteze este în D cu frâna acționată, ce face computerul?

3- În raport cu BBS-ul, când frânele nu sunt acționate, tensiunea care ajunge la PCM este 0 Volți?

4- Cu cât accelerez mai mult motorul, cu atât presiunea din transmisia automată va fi mai mică?

5- Dacă temperatura motorului este sub 70°C, PCM-ul crește sau scade viteza de schimbare a vitezelor?

6- Există supape de distribuție în transmisiile automate, cum ar fi una cu 3 căi și 2 poziții?

7- Există alte denumiri sub care este cunoscută supapa manuală?

Sper că mă puteți ajuta să răspund la aceste întrebări. Salutări întregii comunități.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 9 luni #39631 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul: Întrebare despre transmisia automată
Hei prietene, sper că răspunsurile mele te pot ajuta puțin și nu te pot încurca și mai mult hehe

După cum ai observat probabil în cartea pe care ai citit-o, una dintre multele diferențe dintre o transmisie standard și o transmisie automată este că: la transmisia standard există o cuplare mecanică între motor și transmisie prin ambreiaj, la o transmisie automată cuplarea este hidraulică. Această cuplare hidraulică se realizează în interiorul convertorului de cuplu.

Convertorul de cuplu realizează 2 faze: Multiplicatorul cuplului torsional și Cuplarea hidraulică. Dar există convertoare care realizează o a treia fază, care este cuplarea mecanică.

Sper că nu te încurc mai mult.

1.- La viteza de croazieră, convertorul de cuplu (sau convertorul de torsiune) se află în faza de cuplare hidraulică, statorul servește la direcționarea uleiului care vine de la turbină.

2.- În momentul în care pui maneta în poziția D (logic o faci cu frâna apăsată) vei fi observat că simți cum în acel moment un ambreiaj era acționat.
În momentul în care ați selectat D, computerul a primit un semnal de la un senzor numit TR, în acel moment a alimentat unul sau mai mulți solenoizi (în funcție de transmisie) pentru a direcționa fluxul de ulei către ambreiajul de viteză 1, indiferent dacă aveți sau nu pedala de frână apăsată, acele semnale de la computer sunt deja emise.

3.- Practic, tensiunea care ajunge la computer de la senzorul menționat este de 0 volți.

4.- Transmisiile funcționează cu un interval de presiune, acea presiune variază în funcție de transmisie, când accelerați creșteți puțin presiunea. De exemplu, dacă vedeți într-un manual că scrie că în D ar trebui să existe o presiune de 54 până la 96 psi, dacă acea presiune ar crește există o supapă de siguranță pentru a preveni o presiune prea mare. (la fel ca pompa de ulei a motorului sau supapa de reglare a presiunii de pe rampa injectoarelor). Rețineți că presiunea pe care v-am dat-o acolo este un exemplu că în acel interval va funcționa în D fără a crește de la 96 sau a scădea de la 54 psi pentru funcționarea corectă a transmisiei.

5.- Depinde de tipul de condus, pentru asta computerul trebuie să cunoască valorile senzorilor motorului, cum ar fi TPS, ECT, MAF, MAP, CKP și VSS.

6.- Într-adevăr, există, cum ar fi cele cu supape manuale, dar fiecare transmisie este diferită, poți găsi transmisii simple cu un singur corp de supapă și altele mai complexe cu mai multe corpuri de supapă.

7.- cel puțin eu o cunosc doar sub acest nume.

Salutări și nu uitați că mulțumirea nu costă nimic.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.