Căutare MDM

Buletin

Interfețe Volo Chip OBD2

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 8 luni #39032 prin manual-mecanic
Interfețe Volo Chip OBD2 Publicat de manual-mecanica
Salut, prieteni de la Manuale de Mecanică, am în posesia cipurilor Volo programabile pentru a păcăli ECU-ul cu hărți noi și a face injecția mai eficientă, economisind combustibil sau crescând performanța cu un procent pentru un condus mai agresiv. Acest cip este fabricat să funcționeze conectat la portul OBD2, „mușcând” în mod specific cablurile din spatele conectorului OBD2 și lăsând astfel conectorul de plastic disponibil pentru un eventual scaner.
Acum totul este în regulă, problema a apărut când am vrut să-l instalez într-o stație Subaru Legacy din 2004, verificând locul unde ar trebui să intre OBD2-ul, am găsit acest conector care nu este OBD2 (conform câte mi-au spus). și de aceea vin la tine să descopăr această lume nouă pentru mine. Trebuie să știu ce protocol de interfață ar putea avea mașina respectivă sau dacă îmi poți da vreun indiciu să caut pe internet mai precis, deoarece am nevoie de o schemă pentru a-l putea instala în acest vehicul (să știu ce cabluri să conectez).

de când am schimbat cipul cu un motor xD

Salutări

Gustavo

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 8 luni #39098 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema interfețelor Volo Chip OBD2
Cipul Volo se instalează doar în conectorii OBD2, nu funcționează pentru OBD1. Pinii cipurilor au în general semnale diferite. Pe pagina Volo ai informații. Problema este că cipul Volo acționează pe baza semnalelor de la senzorul de temperatură a oxigenului și de la alți senzori. Ar trebui să detectezi care dintre acestea ajung la cipul tău și să le compari cu cele de care are nevoie Volo.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 8 luni #39100 prin manual-mecanic
Mulțumesc, Kike, pentru răspuns și pentru timpul pe care ți l-ai făcut să răspunzi cu adevărat.
Acum vreau să instalez acest cip într-un Subaru Legacy din 2004, știu că nu are port OBD2, hehe, și acest cip e conceput să se conecteze la OBD2. Promit să nu mai dau niciodată peste o încurcătură de genul ăsta, haha. Ei bine, ce încerc să fac e să descopăr protocolul pe care îl are Subaru Legacy pentru a conecta cipul Volo, cum spui tu, kikemec. Mi se pare că există 4 protocoale în care se pot conecta, numite PWM- VPW- CAN- ISO. Dacă Legacy ar avea vreunul dintre ele, mi se pare că e conectabil. Cei de la Volo îmi vor da răspunsul ăsta. Dacă le trimit mai multe informații sau o diagnoză a vehiculului, nu am acces la vehicul, așa că o să mă descurc. Dacă reușesc, voi posta rezultatele. În orice caz, voi posta niște fotografii din manualul de instalare.

Salutări și mulțumiri

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 8 luni #39117 prin manual-mecanic
Dacă îi găsești, nu cred că o să ai probleme. Cred că funcționează oricum, chestia e că pentru OBD1 sunt atâtea combinații și atâtea conectori încât nu cred că au făcut nici măcar efortul. Hahahaha, mult succes, omule, și spune-ne cum a fost.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 8 luni #39185 prin manual-mecanic
Salut Prieteni ai Manualelor Mecanice, Ei bine, am rezolvat problema, s-a dovedit că conectorul pe care l-am fotografiat nu a fost niciodată cel OBD2 hahaha (am știut asta dintotdeauna) Dar până la urmă l-am conectat corect, conectorul OBD2 era pe partea stângă sub volan, așa că acum știți și l-am conectat în felul următor. Vă las o fotografie.

Salutări