Căutare MDM

Buletin

Demontarea baiei de ulei a unui Fiat 1.9 JTD

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 săptămâni #38970 prin manual-mecanic
Salut, vreau să demontez baia de ulei de la un Fiat Stilo 1.9 JTD 115 CP pentru a aplica un rezervor de ulei nou. Văd că are două șuruburi pe partea cutiei de viteze și am senzația că va trebui să demontez cutia de viteze, deși mi se pare puțin ciudat. Mă puteți ajuta? Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 săptămâni #38973 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe tema demontării baiei de ulei a unui Fiat 1.9 JTD
Chiar nu este necesar dacă ai uneltele. Pentru acele șuruburi, un set de biți T40 TORX lungi de 20 cm îți permite să scoți baia de ulei fără a demonta transmisia. În ceea ce privește ce ai spus despre scurgerile din baia de ulei, sunt surprins. Baia de ulei JTD este lipită cu un polimer care, chiar și după scoaterea tuturor șuruburilor, este incredibil de greu de slăbit și spun asta din experiență. Aceste motoare au mai multe probleme cu scurgerile de ulei de la garniturile arborelui cotit sau de la garnitura capacului culbutorilor decât de la baia de ulei. Asigură-te doar că ești absolut sigur înainte de a scoate baia de ulei fără motiv.

Noroc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.