Căutare MDM

Buletin

sondă lambda

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #38773 prin manual-mecanic
Sondă Lambda. Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, aș dori să deconectez sonda lambda pentru a o testa, deoarece mașina mea consumă aproximativ 24 de litri la 100 km în oraș, ceea ce este excesiv, cu pierderi de putere; motorul pare să funcționeze pe trei cilindri. Am auzit că se poate deconecta cablajul care merge la computer și se poate testa, dar nu știu unde este amplasat cablajul sau computerul. Mașina mea este un Renault Laguna din 1995, motor pe benzină de 2000cc i.8v, F3R B56C. Este acest cablaj conectat la computer? Vă mulțumesc foarte mult, aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #38774 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema sondei lambda
Nu știu dacă motorul ăla are firele și bobinele împreună, ca la Clio, dar asta e problema la Clio: se rup bobinele, le înlocuiești și problema se rezolvă. Și, cum spui tu, se pare că e doar o problemă electrică cu bobinele. Verifică firele dacă sunt fire, iar dacă sunt bobine, verifică firele pentru fiecare cilindru.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #38775 prin manual-mecanic
Cred că bobina este în regulă; curentul ajunge la toate cele patru bujii. Acest motor are o singură bobină pentru toate cele patru bujii. Ceea ce nu știu este dacă curentul care ajunge la bujii este corect.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #38810 prin manual-mecanic
Măsurați rezistența cablurilor. Nu trebuie să fie mai mare sau

mai mică de 10 kiloohmi. De asemenea, măsurați rezistența rotorului și a capacului distribuitorului, dacă există.