Căutare MDM

Buletin

PROBLEMĂ CU SENZORUL IAC (FORD EXPLORER 97)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni - Acum 13 ani și 6 luni #32736 prin manual-mecanic
PROBLEMĂ CU SENZORUL IAC (FORD EXPLORER 97) Publicat de manual-mecanica
DRAGI MECANICI, AM UN FORD EXPLORER 4X2 DIN 1997. CÂND CONECTEZ SENZORUL IAC, ACCELEREAZĂ PÂNĂ LA 2500 DE TURNĂRI ȘI NU ȘTIU CE SĂ FAC. DE ASEMENEA, CÂND MĂ DUCE LA OPRIRE, FRÂNÂND UȘOR, CUTIA AUTOMATĂ NU SE UITĂ DIN A DOUA VITEZĂ, ȘI DE ORI IEȘE ȘI SUNĂ, CA ȘI CÂND TRAVERSA ESTE DETERIORATĂ. VĂ MULȚUMESC PENTRU COMENTARII ȘI CONTINUAȚI.
Ultima editare: acum 13 ani și 6 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #32738 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: PROBLEMĂ CU SENZORUL IAC (FORD EXPLORER 97)
Salut Rafael, are simptomele tipice când senzorul TPS este deconectat, verifică cablajul (trei fire masă, 5V și ieșire), dacă este prezentă tensiunea (masă și 5V), verifică variația cablului de ieșire față de masă, adică cu clapeta de accelerație închisă ar trebui să fie aproape de 0V, crescând treptat până când are deschidere maximă care ar trebui să fie aproape de 5V, nu ar trebui să existe fluctuații bruște de tensiune pe parcurs, dacă există înlocuiește senzorul, dacă este disponibil încearcă un alt senzor TPMS. Spune-ne ce se întâmplă. Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #32741 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: PROBLEMĂ CU SENZORUL IAC (FORD EXPLORER 97)
Salut, uite, în acest tip de probleme nu trebuie să te uiți doar la senzorul TPMS, deoarece poate fi senzorul TPMS, supapa IAC, supapa EGR, solenoidul de purjare a canistrei, injectoare, pompă, furtunuri de vacuum înfundate, senzorul MAP, regulatorul de presiune a combustibilului etc. Trebuie să vezi ce indică scanerul și să excluzi componente prin teste specifice pentru fiecare dintre ele. Îți recomand să-l duci la un atelier profesionist și de încredere. Salutări și sper să-ți rezolvi problema și să postezi rezultatele. Cu sinceritate, Isai Curiel.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #32768 prin manual-mecanic
Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutorul acordat cu aceste sfaturi valoroase. Le voi pune în practică mâine. Dacă mai sunt și alte sfaturi, îmi vor fi foarte utile, deoarece nu vreau să scap de acest vehicul frumos... vă mulțumesc, sunt de mare ajutor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 5 luni #34062 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru sfatul pe care mi l-ai dat, a fost foarte util și nu mai am problema asta, datorită ție.