Ceea ce ridică primul comentariu al uceniculului 23 este adevărat, problema trebuie căutată în termostat și, de asemenea, în pompa de apă:
Sunt tehnician mecanic și am avut un caz foarte asemănător cu un Chevy din 2004
. Se întâmplă ca atunci când PCM-ul detectează 98 de grade să declanșeze turația redusă a ventilatorului (acul la 3/4 din ceas, 2-3 linii; dar cum apa din radiator nu se răcește fie din cauza unui termostat înfundat, a unui radiator înfundat, fie a unei pompe defecte care are scurgeri, atunci temperatura continuă să crească până la 103 generate, 3/4 din ceas (se vede cu un scaner), apoi PCM-ul declanșează și menține turația mare a ventilatorului pe lângă faptul că face un zgomot neobișnuit.
Am început prin a verifica termostatul și într-adevăr era înfundat, l-am înlocuit cu un Corsa cu bază completă și a funcționat foarte bine. A treia zi a revenit cu aceleași simptome de temperatură ridicată a apei la 3/4 din ceas și când a fost verificat avea o scurgere minimă de la apa din pompă, ceea ce a cauzat supraîncălzirea motorului mașinii la peste 105 grade.
Am înlocuit pompa și mașina a fost bine și nu s-a mai întors.