Căutare MDM

Buletin

VENTILATORUL RADIATORULUI CHEVY FUNCȚIONEAZĂ FOARTE ÎNTÂRZIU

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #31115 prin manual-mecanic
AM ACEASTĂ PROBLEMĂ CU MAȘINA TATĂLUI MEU. SPER CĂ MĂ PUTEȚI AJUTA. SE ÎNTÂMPLĂ URMĂTOARELE:
TATA MEU ARE UN CHEVY DIN 2004, MOTOR DE 1.6L, CUTIE DE VITEZE AUTOMATĂ, CU AER CONDIȚIONAT. PROBLEMA ESTE CĂ VENTILATORUL RADIATORULUI INTRĂ APROAPE TREI SFERTURI DIN INDICATORUL DE TEMPERATURĂ DE PE BORD, AMBELE VENTILATOARE S-AU VERIFICAT ATEMN (PENTRU CĂ ARE CLIMA) NU EXISTĂ SCURGERI DE LICHID DE RĂCIRE, SENZORUL ORIGINAL DE TEMPERATURĂ A LICHIDULUI DE RĂCIRE A FOST SCHIMBAT ȘI RĂMÂNE LA FEL, S-A CREZUT CĂ SENZORUL AR FI POATE FI DEFECT ȘI A FOST TESTAT PE CHEVY-UL UNUI ALT PRIETEN ȘI A FUNCȚIONAT PERFECT BINE, A ÎNCEPUT SĂ FUNCȚIONEZE ÎNAINTE DE A AJUNGE LA JUMĂTATEA INDICATORULUI, AM CREZUT CĂ ESTE BECUL (CEL CARE INTRĂ SUB CORPUL CLAPETEI DE CLAPETĂ) ȘI NIMIC NU MAI E LA FEL. DACĂ CINEVA MĂ POATE AJUTA, ÎȚI SPUN MULȚUMESC FOARTE MULT. MULȚUMESC.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #31118 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: VENTILATORUL RADIATORULUI CHEVY FUNCȚIONEAZĂ FOARTE TÂRZIU
Prietene, verifică dacă termostatul se deschide la temperatura corectă...ușor, asta e cauza problemei tale...schimbă termostatul și spune-ne cum a mers...Cu respect...Jorge.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #31125 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: VENTILATORUL RADIATORULUI CHEVY FUNCȚIONEAZĂ FOARTE TÂRZIU
Salut prietene, ar trebui să verifici starea releului ventilatorului electric și dacă este defect, instalează unul original, deoarece dacă nu este același, nu va funcționa corect. Sper că informațiile sunt utile.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #31169 prin manual-mecanic
Ceea ce ridică primul comentariu al uceniculului 23 este adevărat, problema trebuie căutată în termostat și, de asemenea, în pompa de apă:
Sunt tehnician mecanic și am avut un caz foarte asemănător cu un Chevy din 2004
. Se întâmplă ca atunci când PCM-ul detectează 98 de grade să declanșeze turația redusă a ventilatorului (acul la 3/4 din ceas, 2-3 linii; dar cum apa din radiator nu se răcește fie din cauza unui termostat înfundat, a unui radiator înfundat, fie a unei pompe defecte care are scurgeri, atunci temperatura continuă să crească până la 103 generate, 3/4 din ceas (se vede cu un scaner), apoi PCM-ul declanșează și menține turația mare a ventilatorului pe lângă faptul că face un zgomot neobișnuit.
Am început prin a verifica termostatul și într-adevăr era înfundat, l-am înlocuit cu un Corsa cu bază completă și a funcționat foarte bine. A treia zi a revenit cu aceleași simptome de temperatură ridicată a apei la 3/4 din ceas și când a fost verificat avea o scurgere minimă de la apa din pompă, ceea ce a cauzat supraîncălzirea motorului mașinii la peste 105 grade.
Am înlocuit pompa și mașina a fost bine și nu s-a mai întors.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #31175 prin manual-mecanic
Salut prietene, verifică dacă apar bule de aer în geamul de reumplere cu lichid de răcire din când în când. Dacă da, compresia trece în apă prin garnitura capacului sau o crăpătură în capac. Motorul nu se defectează, dar se încălzește. Sper că te ajută. Cu stimă.