Căutare MDM

Buletin

AJUTOR! Mașina mea se oprește când accelerez puternic!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30664 prin manual-mecanic
O zi bună și salutări acestui forum minunat! Sper că toată lumea se distrează de minune; vă scriu pentru

a mă ajuta cu orice experiență aveți! Am un Mitsubishi MX din '98 cu motor de 2,5 litri cu 6 cilindri. Problema pe care o are acum este că atunci când accelerez brusc (la capacitate maximă), mașina se oprește și răspunde mult... De menționat că am această problemă din 27 decembrie 2011; cu 4 luni înainte de această dată, mașina a avut aceleași probleme (mă-a lăsat blocat pe un deal). La acea vreme, cu cunoștințele mele mecanice limitate, m-am dus la fier vechi (deoarece nu se aprindea în timp ce martorul luminos "check engine" era aprins), am schimbat pompa de combustibil, filtrul de combustibil, filtrul de aer, bujiile, firele bujiilor și am curățat distribuitorul. Se pare că am descoperit o problemă cu o supratensiune într-un fir; când l-am schimbat, mașina era moartă. Pe 27.12.2011, mașina a apărut cu aceeași problemă; M-am hotărât să cumpăr un capac și un rotor de distribuitor. Din moment ce nu l-a reparat, l-am scanat și a afișat o eroare TPS (singurul cod pe care l-a afișat), așa că m-am grăbit să cumpăr unul și l-am instalat corect. Încă avea defectul; am scos IAC-ul ca să-l curăț; apoi m-am dus la supapa EGR și l-am curățat (era destul de murdar); am curățat toate conexiunile la masă ale mașinii. MAF-ul funcționează corect de când l-am testat pe o altă mașină similară. Am schimbat bujiile și le-am testat firele cu un tester electric. În fine, mașina s-a îmbolnăvit atât de tare încât nu mai știu ce să fac. O voi duce la un mecanic de acolo să vadă dacă poate găsi defectul.

Mașina merge bine la viteze mari și se simte confortabil. Problema este să o scot din neutru (sincron), deoarece trebuie să o turez puțin mai mult decât în mod normal. Dar când depășesc o mașină sau urc o pantă, mașina îmi spune „ieși și fă-o singur”.

VĂ ROG. ORICE AJUTOR SAU COMENTARIU DE LA DUMNEAVOASTRĂ AR FI BINEVENIT. Mulțumesc și îmi cer scuze pentru lanț.=)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30670 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: AJUTOR! Mașina mea se oprește când accelerez puternic!
Și a fost rezolvată defecțiunea TPS sau este încă prezentă? Dacă este, verificați valorile corespunzătoare. Deconectați conectorul TPS, deschideți comutatorul și folosiți un tester pentru a verifica dacă există o tensiune de 5, o masă și un semnal. Dacă nu, codul de eroare TPS este prezent. Cred că trebuie să verificați presiunea și debitul în sistemul de alimentare. Anunțați-mă dacă aveți nevoie de ceva.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30671 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: AJUTOR! Mașina mea se oprește când accelerez puternic!
TPS-ul afișează valorile electrice corespunzătoare, frate; la fel și cablajul. Totuși, unde am dat de scaner, mi-au spus că ar putea fi de la cablaj. Mâine, luni, mă duc să-l verific în altă parte pentru o a doua opinie. Am și eu această rugăminte: să pun un manometru în sistemul de alimentare ca să văd dacă are presiunea corectă; și, ca să fiu sincer, o să curăț din nou injectoarele!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni - Acum 13 ani și 6 luni #30674 prin manual-mecanic
Salut Akro, înainte de a curăța injectoarele, roagă-i să facă un test de echilibrare și un test de picurare pentru a verifica dacă injectoarele sunt în stare bună. La unele vehicule, TPMS controlează parțial turația de mers în gol (IAC) și adaugă combustibil în timpul accelerării. La Isuzu-ul meu din '94, dacă deconectez TPMS-ul cu motorul la mers în gol, turația crește la 2000. Verifică presiunea combustibilului și vezi dacă este în limite (între 38 și 45 psi pentru majoritatea vehiculelor din acel an). Verifică starea senzorului de oxigen (dacă este folosit). Un senzor defect sau legat la masă provoacă un exces de combustibil. Spune-ne cum a fost. Mult succes.
Ultima editare: acum 13 ani și 6 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #30675 prin manual-mecanic
Exact, frate, senzorul de oxigen... O să mă uit să văd în ce stare e; și o să fac ce ai spus despre injectoare să văd dacă mai funcționează sau dacă trebuie deja înlocuite! Mulțumesc pentru informații, Wolfi!

Odată ce nava revine la normal, o să-ți spun care a fost remediul!