CITIȚI CU ATENȚIE, ESTE IMPORTANT.
O să vă spun ce mi s-a întâmplat în caz că se aplică la achiziționarea oricărui produs. O să încerc să fiu scurt:
am cumpărat un laptop de la PC CITY, o marcă FUJITSU, și după un an și jumătate s-a stricat. Tehnicianul a spus că ecranul era distrus (nu l-am scăpat sau ceva de genul ăsta), că pare să se fi topit și că nu se poate repara, ci doar se poate înlocui tot ecranul. TOTAL 400 EURO.
Am fost la PC CITY și mi-au spus că, odată cu noua lege a garanției, după 6 luni de la achiziție, eu sunt cel care trebuie să dovedească faptul că calculatorul era defect când l-am cumpărat. ASTA ESTE IMPOSIBIL; NICI NICI CSI-UL NU POATE FACE ASTA. Așa că am rămas fără laptop la un an și jumătate după ce l-am cumpărat.
-Vechea lege oferea garanție doar de 1 an, dar vânzătorul/producătorul a preluat controlul fără alte formalități (cu excepția cazului în care a fost vina ta, din cauza unei căzături,...).
-Cu noua lege a garanției, aceasta se extinde la doi ani, dar după 6 luni garanția în cazuri precum cele ale computerelor ESTE IMPOSIBIL SĂ FIȚI ACOPERIT DE GARANȚIE.
-În cazul specific, PC CITY extinde garanția la un an, dar în EL CORTE INGLÉS, FNAC și alte magazine serioase extind garanția la doi ani FĂRĂ A FI NEVOIE SĂ DOVEDEȘTI CĂ DEFECTUL ESTE DE ORIGINE.
-Morala:
NU CUMPĂRAȚI FUJITSUS DE LA PC CITY.