Căutare MDM

Buletin

combinăm uleiurile?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #27104 prin manual-mecanic
Cum se combină uleiurile? Publicat de manual-mecanica
Salut băieți, am o întrebare despre Corolla mea LE din 2006. Are nevoie de aproximativ jumătate de litru de ulei. Întrebarea mea este dacă pot folosi o combinație de uleiuri? Folosește doar ulei sintetic, iar eu vreau să folosesc unul de tip „natural”, ca să zic așa. Problema este că mai am o lună până când o duc la service la reprezentanță. Este posibilă această combinație?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #27105 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: combinarea uleiurilor?
Este întotdeauna o idee bună să folosiți același ulei la reumplere sau cel puțin aceeași marcă, pentru a menține aceeași bază de fabricație a uleiului. Acest lucru este pentru a preveni coagularea sau spumarea. Varierea gradului de vâscozitate nu are prea mult efect în intervalele scurte dintre schimbări. Recomand utilizarea aceluiași tip de lubrifiant. Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #27249 prin manual-mecanic
Uleiurile minerale nu trebuie amestecate cu uleiuri sintetice, deoarece acest lucru poate provoca daune grave.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 9 luni #27404 prin manual-mecanic
Dacă vă lipsește ulei cu aproximativ 1/2 litru, puteți continua să operați până la următorul schimb, altfel luați ulei sintetic similar cu cel instalat, adică de aceeași vâscozitate, marcă etc.

Verificați nivelul zilnic, nu trebuie să scadă sub linia de minim, altfel pompa nu va mai putea aspira cu un debit bun și ar putea provoca defecțiuni la lubrifiere, este mai bine să faceți singur schimbările de ulei și filtru pentru a evita neplăcerile, amintiți-vă că economisind bănuți veți ajunge să aruncați o avere.
Pa.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 8 luni #28372 prin manual-mecanic
NU ESTE ÎN NICIO FEL RECOMANDAT SĂ COMBINAȚI ULEIURI CHIAR DACĂ SUNT DE LA ACEEAȘI MARCĂ. TREBUIE SĂ FIE DE LA ACELAȘI NUMĂR, DEOARECE FIECARE PRODUCĂTOR OFERĂ CARACTERISTICI CHIMICE FIECĂRUI ULEI, IAR DACĂ SE COMBINĂ DOUĂ ULEIURI DIFERITE, ACESTE CALITĂȚI CHIMICE VOR VARIA FOARTE MULT ȘI, ÎN LOC SĂ ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ LUBRIFIEREA MOTORULUI, O VOR ÎRĂUȚI. ASTA E CA ȘI CU GRUPA DE SÂNGE A FIECĂREI PERSOANE. NU POȚI DA ORICE TIP DE SÂNGE CELUI CARE ARE NEVOIE DE EA... FIȚI ATENȚI CU ASTA.