Căutare MDM

Buletin

Consum excesiv de combustibil

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #21597 prin manual-mecanic
Consum excesiv de combustibil Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor,

am o problemă cu un Chevrolet Corsa Evolution, model 1.4 2003.

Consum excesiv de combustibil, (CO = 11 - HC = 2020 - O2 = 4.29)

Scanerul nu arată nicio defecțiune, analizez senzor cu senzor și toate sunt în limitele lor normale, cu excepția senzorului de oxigen, care oscilează între 0 milivolți și 150 milivolți, am încercat alte două senzori de oxigen și continuă să marcheze la fel. ce ai?

Observ injectorul printr-un osciloscop și trece de la 2,5 milisecunde la 4,3 milisecunde la minimum, îl accelerez și graficul se deschide la peste 15 milisecunde, le-am spălat deja la ultrasunete, am verificat etanșeitatea și totul este în regulă.

Am verificat presiunea combustibilului în rampă, regulator totul este în regulă, am testat mase și totul este ok.

Vă rog dacă cineva știe ce cale să urmez, vă rog să vă dați cu părerea.

Am de gând să-mi verific computerul. Este ultimul lucru care mi-a mai rămas.

Mulţumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #21602 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Consum excesiv de combustibil
TESTĂ SENZORUL DE TEMPERATURĂ SAU SENZORUL DE DEBIT DE AER, VERIFICĂ PARAMETRII ȘI VEZI DACĂ SUNT MARI SAU MODIFICĂ-I ȘI TESTEZĂ CUM FUNCȚIONEAZĂ ȘI AI VERIFICAT BUJIILE?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #21612 prin manual-mecanic
Bună seara, verifică senzorul de temperatură situat sub bobină, senzorul MAP și senzorii de oxigen de admisie. Aceștia sunt senzorii de combustibil care trimit semnale către ECU.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 2 luni #22006 prin manual-mecanic
Vă mulțumesc foarte mult pentru comentarii

. Am reușit să rezolv problema. Deși senzorul de oxigen avea o undă pe osciloscop, aceasta varia de la 0 la 150 mV, ceea ce sugera un amestec sărac, iar senzorul părea să fie bun.

L-am schimbat și consumul mare s-a rezolvat.