Căutare MDM

Buletin

manual

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #21133 prin manual-mecanic
manual Publicat de manual-mecanica
Mașina mea este un Chevy Monza din 2000 și scoate un zgomot ciudat. Îmi spun că e pompa de ulei și că trebuie să o schimb. Poate cineva să-mi dea un manual sau o procedură care să-mi arate cum se schimbă? Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 3 luni #21199 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: manual
Salutări!
Este rar ca această piesă să se deterioreze la aceste motoare. Mai întâi, cereți încă o părere sau două înainte de a continua să înlocuiți pompa de ulei.
Vă recomand ca, dacă nu aveți cunoștințele necesare pentru a demonta și reasambla corect piesele, să consultați un mecanic calificat, deoarece ați putea deteriora motorul.
Daewoo Espero din 2000 are același motor ca și Monza din 2000, cu mici variații. Puteți descărca manualul Daewoo Espero de pe aceste pagini pentru a vă ajuta să înțelegeți motorul.
Pentru a înlocui pompa de ulei la aceste motoare, trebuie să demontați partea din față a motorului, deoarece pompa de ulei este situată în partea inferioară frontală a motorului.
Trebuie să demontați: curelele alternatorului și ale aerului condiționat (scoateți întinzătorul), fulia arborelui cotit, capacul din plastic de protecție a curelei de distribuție, cureaua de distribuție, pinionul arborelui cotit, carterul (rezervorul de ulei) și filtrul de ulei.
După ce pompa de ulei este demontată, continuați cu instalarea noii pompe și asamblarea pieselor. Trebuie să țineți cont de instalarea corectă a curelei de distribuție (curea arborelui cu came) și de reglarea acesteia. De asemenea, întinzătorul curelei alternatorului. Atenție deosebită la instalarea carterului, utilizați cuplul de strângere recomandat și siliconul.
Sper că acest lucru vă ajută. Dacă aveți alte întrebări, vă rugăm să consultați manualul de referință.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.