Căutare MDM

Buletin

PROBLEME DE ÎNCĂRCARE A BATERIA D-MAX 4X4 3.0

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #20762 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: PROBLEME DE ÎNCĂRCARE CU BATERIA D-MAX 4X4 3.0
SARCINA ÎNREGISTRATĂ NU-ȚI ESTE DE FOLOSINȚĂ ȘI FĂRĂ SUPRASARCINĂ MARCHEAZĂ 14, ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ TENSIUNEA ESTE BINE, DAR DACĂ PUNEȚI SUPRASARCINA ȘI SCADE ÎN ACELA FEL, ASTA SPUNE CĂ ROTORUL ESTE DEFECT, BINEÎNȚELEGE CĂ LIPSEȘTE SĂ VEDEI UNDE AI PUS VOLTMETRUL DACĂ ÎN BATERIE SAU ÎN ALTERNATOR, PENTRU CĂ PENTRU A DIAGNOSTICA CORECT TREBUIE SĂ-L PUNEȚI MAI ÎNTÂI ÎN ALTERNATOR, DE OBICEI MARCHEAZĂ DE LA 14 LA 14,5, ACUM PUNEȚI SUPRASARCINA SĂ SPUNEM CĂ FĂRĂ CADRU 14,5, ACUM CU DEBIT MINIM ÎN ALTERNATOR, REPET, AR TREBUI SĂ MARCHEZE 13,9,8. DACĂ MARCHEAZĂ MAI PUȚIN, ROTORUL ESTE GATA ȘI E MAI BINE SĂ CUMPĂRAȚI UN ALTERNATOR COMPLET.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #20767 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: PROBLEME DE ÎNCĂRCARE CU BATERIA D-MAX 4X4 3.0
Bună seara, verificați conexiunile de masă ale bateriei la motor, cabină și șasiu. Mi s-a întâmplat asta într-un DMAX, unde clientul a schimbat bateria când era bună, iar vehiculul părea să aibă o încărcare slabă a bateriei.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #20770 prin manual-mecanic
Bine, o să verific terenul....îmi poți spune unde se află??? Am descărcat deja manualul de demontare pentru această camionetă și ar trebui să-mi fie ușor să-l găsesc...
Mulțumesc foarte mult pentru sfat.....Sper să găsesc o soluție în curând.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #20771 prin manual-mecanic
Am scos alternatorul și l-am testat în afara camionului, iar totul indica faptul că era în regulă. Voi încerca să-l testez cu un alt alternator. Știți cumva unde pot duce camionul să fac testul ăsta? Dacă funcționează când încerc un alt alternator, îl voi înlocui imediat.

Vă mulțumesc foarte mult pentru sfat.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #20778 prin manual-mecanic
Dacă aveți aceste variații de tensiune, testați diodele de pe plăcile de diode, dezlipiți-le în prealabil de la stator și apoi măsurați diodă cu diodă și valoarea ar trebui să fie aceeași pentru toate, altfel înlocuiți placa de diode.