Căutare MDM

Buletin

POMPA DE INJECȚIE 306 1.9 TD marca LUCAS

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #19981 prin manual-mecanic
POMPA DE INJECȚIE 306 1.9 TD marca LUCAS Publicat de manual-mecanica
Poate cineva să-mi spună dacă roata de distribuție care acționează pompa de motorină are o singură poziție de blocare? Este necesar să blochez motorul la volantă, pe lângă cele două șuruburi M 8 x 1,25 care intră în roată.

Mulțumesc

. P.S.: Întreb asta pentru că trebuie să demontez pompa de combustibil și nu vreau să greșesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 5 luni #20063 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: POMPĂ DE INJECȚIE 306 1.9 TD, marca LUCAS
Salut, vezi, primul lucru pe care trebuie să-l blochezi este arborele cotit și apoi arborele, dar procedura reală este înainte de punctul mort superior, cam 6 grade, să-i dai un mm de preîncărcare. Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #20149 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: POMPĂ DE INJECȚIE 306 1.9 TD, marca LUCAS
Salut Polilla, mulțumesc pentru informații. De fapt, ultima parte nu mi-e complet clară. Îmi ajunge să știu că odată ce volanta este blocată, fulia pompei de injecție se blochează automat.

Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #20151 prin manual-mecanic
Salut Alfajor. După ce ai blocat arborele cotit, cele două șuruburi M8x125 de pe fulia pompei ar trebui să se potrivească perfect. Fixează-le bine și poți demonta pompa fără a fi nevoie să scoți cureaua de distribuție sau să slăbești tensiunea. Dacă ai vreo îndoială cu privire la starea curelei de distribuție, este mai bine să o înlocuiești devreme decât să regreți mai târziu.
Sper că acest testament îți va fi de ajutor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 4 luni #20184 prin manual-mecanic
Bună ziua, am un podasetos din '71. Îl poți scoate fără a scoate tensiunea. Are două șuruburi de 6mm pentru a fixa pinionul și a scoate pompa. Vei vedea că ceea ce ți-am spus mai devreme este că chiar în spatele pompei există un șurub unde este instalat comparatorul de preîncărcare al pompei. Dar dacă nu îl ai, atunci pompierul, dacă îl duci la reparat, îl va bloca în poziția de preîncărcare și când reglezi motorul, trebuie doar să îl montezi și să începi să aprinzi. SALUTĂRI