Căutare MDM

Buletin

Cutie de viteze automată Renault Megane 2003.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1979 prin manual-mecanic
Salut prieteni. Sunt din Mexico City și am o întrebare.

Am avut un Renault și a ajuns într-o stare groaznică.
L-am vândut pentru că m-am săturat să fac reparații după reparații.

Când l-am oferit, mi-au spus că aceste mașini sunt foarte proaste și că reprezentanții știu asta, motiv pentru care prețul de vânzare este atât de mic.

De ce sunt mașinile Renault atât de proaste?

Cu stimă,
David M.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1981 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema : Cutie de viteze automată Renault Megane 2003.
Salut NDA, bine ai venit pe forum.
De ce sunt Renault-urile atât de proaste? Hahaha Asta e ca și cum ai întreba de ce se extinde universul și dacă există viață acolo...

În zilele noastre, producătorii își pun „motoarele” pe șosea ca să reziste cel mult 7 ani sau 200.000 km; costul de producție al marilor mărci este la fel de serios ca problema reciclării mașinilor în sine și a deșeurilor lor.

Pe de altă parte, avem asiaticii și est-europenii care pun o presiune enormă asupra pieței, producând sub prețul pieței.

Pe scurt, fac jumătate din piese din plastic, cealaltă jumătate din hârtie, iar ceea ce rămâne este o mașină care are o valoare reziduală de piață foarte mică (un Mercedes de 60.000 € în 10 ani nu este același lucru cu un Renault de 7.500 € în 10 ani).

Nu doar Renault, să țineți cont, General Motors a trebuit să cumpere Daewoo pentru că păcălea Opel, lansând mașini extrem de competitive în sector la un preț mai mic. Acum Daewoo este comercializat în Europa sub marca Chevrolet.

Dacă o fabrică poate economisi la un bec care costă 0,30 €, o va face, pentru că înmulțit cu sute de mașini pe zi, timp de 365 de zile, asta înseamnă mulți bani.

Noroc, sper să nu te deprimi după ce citești asta!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1990 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema : Cutie de viteze automată Renault Megane 2003.
Megabeat, ca electromecanic Renault, mă face de râs. Jumătate din mașină e din plastic (dar e de rahat). Sunt o grămadă de probleme electrice pentru că, cum spui și tu, trebuie să economisim bani, iar cablajele sunt lăsate întinse, ceea ce face ca pinii conectorului să se slăbească sau să se frece de ceva. Spațiul, ei bine, mai bine zis, nu e deloc spațiu. E o rușine cum sunt fabricate vehiculele.
Salutări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #1995 prin manual-mecanic
Vă mulțumesc anticipat pentru comentarii.

Voiam doar să aud câteva cuvinte despre Renault-uri.
Ce experiență neplăcută cu Renault-urile. Iată o poveste:

Am cumpărat un Renault Megane din 2003 cu transmisie automată. Am avut și eu probleme de multe ori cu mașina respectivă, iar ei o vând la prețuri extrem de mari. La o lună după ce am cumpărat-o, sistemul electronic de aprindere s-a defectat la ora 23:00. Cam trei luni mai târziu, s-a defectat. Cam șase luni mai târziu, bateria s-a defectat, așa că m-am întors la service. Cam un an mai târziu, m-a lăsat din nou blocat din cauza unei baterii defecte. În același timp, cam șase luni mai târziu, a început să se supraîncălzească. Am dus-o înapoi la reprezentanță. Au crezut că au returnat-o susținând că nu are nicio defecțiune și au activat pe furiș sistemul de încălzire ca să nu observ că se supraîncălzește. Am dus-o la mai multe service-uri private și mi-au spus că problema era la transmisia automată.
Reprezentanța nu a verificat NICIODATĂ transmisia.
Mașina se oprea și fără avertisment în timp ce mergea.
Am continuat să folosesc mașina pentru că nu aveam alte mijloace de transport. Mașina a intrat la reprezentanță de cam opt ori în mai puțin de doi ani. Tehnicienii Renault nu au reușit niciodată să-și dea seama de ce se supraîncălzea mașina. Ar fi trebuit să vând mașina după doi ani din cauza atâtor defecțiuni. Dar din cauza unor probleme medicale, nu am făcut-o. A venit ziua în care s-a stricat transmisia automată, ceea ce m-a costat nu mai puțin de 20.000 de pesos. Mașina se supraîncălzea încontinuu, așa că lanțul de transmisie, pompa de apă, senzorii de temperatură și sistemul de răcire au fost aerisite și înlocuite. Pe scurt, probleme pure. Așa că am decis să o vând.

Când am mers la reprezentanță, mi-au spus că se știe bine că Renault-urile ies proaste și nimeni nu vrea să le cumpere.
Și dacă o cumpără, afectează grav prețul vehiculului.

Cu cele mai bune gânduri,
David M.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 9 luni #2068 prin manual-mecanic
Raportează-i și publică-ți experiența, sau mai degrabă, înșelătoria ta pe termen lung, pe toate site-urile web despre mecanici pe care le găsești, pentru că, așa cum spune zicala: „chiar și după ce ești învins, trebuie să știi cum să-l înșeli bine pe inamic”.

Cu stimă.