Căutare MDM

Buletin

Fum de la eșapament

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19647 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Fum de la evacuare
Salut prietene, aș vrea să-mi spui ce model este mașina ta și câți kilometri are. Te pot ajuta. Nu cred că este o problemă cu motorul, ci mai degrabă o problemă cu distribuția pompei. Fumul este din cauza spălării cilindrilor. Încearcă să mă contactezi. Aș vrea să știu de unde ești. Numele meu este Daniel, iar numărul meu de telefon mobil este 03482 15416960.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19773 prin manual-mecanic
Salut Daniel, nu știu la ce te referi când întrebi despre model. În e-mailul meu, am specificat că este un VW Suran diesel din 2008. Nu sunt sigur dacă sunt necesare mai multe informații. Mașina are 54.000 km la bord. Sunt din General Alvear, Mendoza.
Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19781 prin manual-mecanic
Scuze, am vrut să te întreb ce sistem de injecție are și am pus modelul, este un Bosch EDC 1.4 sau un EDC 15 și dacă lucrezi cu un scaner să-ți transmit valorile reglabile ale acelei pompe, care este un VP 37.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19791 prin manual-mecanic
Salut Luis. Cum ai scos supapa EGR? Dacă ai făcut-o prin astuparea tubului de vacuum, ți-aș recomanda să scoți supapa EGR și să faci singur o garnitură metalică oarbă, astfel încât să nu existe nicio conexiune la galeria de admisie. Apoi, înlocuiește supapa EGR, ceea ce ar fi doar de prezentare.
Fă garnitura dintr-o tablă subțire de metal dintr-o cutie de umplutură pentru caroserie sau orice cutie ai prin casă. De multe ori rămâne ușor deschisă, ceea ce produce acel miros puternic, aproape de sufocare.
Mult succes...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 6 luni #20169 prin manual-mecanic
Am scos supapa EGR instalând o garnitură oarbă din tablă, deci exclud faptul că problema provine din partea aceea. O să încerc să verific modelul de injecție.
Ciudat e că nu e continuă. Un alt lucru pe care l-am observat e că la Euro diesel nu văd fum, cel puțin din interiorul mașinii. Acum câteva zile am fost în Chile, unde nu e disponibilă motorină Euro 4, și la o coborâre lungă, fumul care ieșea de la eșapament era impresionant. Îl puteam vedea în oglindă. Dar apoi în Argentina, când mergeam pe Euro 4, problema a dispărut în ciuda coborârii lungi prin munți. Chiar e un mister. Cealaltă problemă e că reprezentanța îmi spune că nu e necesar să folosesc Euro diesel; poate merge și cu motorină obișnuită, dar fumul apare.
Are 57.000 km; nu cred că e o problemă cu supapele. E puțin probabil să aibă probleme cu reglajul supapelor cu un kilometraj atât de mic; e chiar un mister.
Dar mă tem că ar putea fi scurgeri de la injectoare, pentru că asta ar spăla cilindrii și, bineînțeles, ar provoca uzură prematură.