Căutare MDM

Buletin

Fum de la eșapament

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19564 prin manual-mecanic
Fum de la eșapament Publicat de manual-mecanica
Prieteni, am un VW Suran diesel din 2008, motor de 1.9 litri, non-turbo, 64 CP. Acum ceva timp, am dezactivat EGR-ul pentru că zdruncina la 1600 rpm și m-am gândit că ar putea fi legat de acel dispozitiv. Problema s-a ameliorat oarecum, deși nu a dispărut.
De ceva vreme, am observat că atunci când mașina merge la vale și motorul acționează ca o frână, la un moment dat începe să scoată fum. Este un fum albastru cu un miros puternic. Dacă opresc mașina și o accelerez din mersul în gol, fumul dispare.
De asemenea, în condiții normale, când opresc mașina, mirosul care rămâne este foarte puternic, un miros caracteristic de gaze de eșapament.
Nu știu dacă această problemă are legătură cu EGR-ul, convertorul catalitic sau este o problemă specifică a injecției de combustibil.
Dacă cineva m-ar putea îndruma cu această problemă, aș aprecia, deși știu că nu este ușor să dai un prognostic de la distanță, mai ales când vine vorba de un subiect delicat precum injecția de motorină.
Mulțumesc și cele mai bune urări

, Rodolfo

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19587 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Fum de la evacuare
Salut Rodolfo.
Problema ta nu este cu injecția de combustibil; acel fum albastru indică faptul că uleiul arde. Îți recomand să verifici inelele sau ghidajele supapelor. Ar trebui să vezi și fum de aceeași culoare când accelerezi sub sarcină și când schimbi vitezele. Mult succes,
Miguel.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19623 prin manual-mecanic
Miguel, deși e adevărat că fumul albastru indică arderea uleiului, lucrul ciudat este că între schimburile de ulei nu se observă niciun consum, nivelul de pe jojă nu scade, acest lucru ar putea indica faptul că consumul de ulei este minim și nu se observă. Lucrul ciudat este că la coborâre fumul albastru se observă, nu l-am verificat în timpul accelerărilor bruște sau al schimbărilor de viteze.
Cu stimă,
Rodolfo.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19638 prin manual-mecanic
Salut Rodolfo.
Spui că nu se observă consumul între schimburile de ulei. Prin urmare, problema a fost de peste 5.000 de kilometri. Se pare că apare doar când motorul este suprasolicitat. E inevitabil să existe consum. Fiecare cauză are efectul ei. Fumul este deranjant și va crește odată cu mai multă muncă. Cel mai bine este să revezi punctele menționate. Mult succes,
Miguel

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #19641 prin manual-mecanic
Salut prietene, în primul rând ar trebui să verifici calibrarea supapelor, ca acestea să nu fie prea închise, așa că este necesar să verifici specificațiile producătorului pentru a calibra corect. Dacă nu este corectat, următorul pas este verificarea injectoarelor. Este foarte probabil ca unul să aibă scurgeri și acest lucru produce acest tip de fum, iar la accelerarea la ralanti, în mod logic, arde rapid excesul de combustibil. Ceea ce nu ai menționat este dacă martorul de verificare a motorului este aprins și, dacă da, va fi necesar să scanezi sistemul pentru a obține un diagnostic mai precis. În cele din urmă, dacă găsești soluția, public-o ca să o putem folosi ca experiență. Salutări și mult succes.