Căutare MDM

Buletin

Lumini pentru motociclete

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #1964 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Lumini pentru motocicletă
Acum, lucrurile au început să se miște în această privință, iar modulele xenon au apărut pe piață pentru a fi instalate ca înlocuitori pentru becurile halogene convenționale H-4 și H-7.

Aceste module sunt foarte ușor de instalat; becurile xenon se introduc în soclurile farurilor originale fără nicio modificare. Sunt concepute pentru a produce doar faza scurtă (deoarece este și cea mai frecvent utilizată).

În modulele H-4, faza scurtă se realizează cu becul cu xenon, iar faza lungă se realizează cu un bec halogen suplimentar amplasat lângă becul cu xenon.

În modulele H-7, este și mai simplu, deoarece faza lungă se realizează cu un alt bec H-1 sau H-3 și într-o parabolă diferită a aceluiași far. Și cel mai bine, lumina xenon nu se stinge, așa cum am menționat deja.

Aceste module costă în jur de 130 € pentru o pereche de H-7 și 160 € pentru H-4, deoarece utilizează becuri xenon cu halogen dual.

Modulele xenon consumă doar 35 W de curent și oferă o lumină mai bună decât halogenele de 150 W. Se vede mai mult pe faza scurtă cu xenon decât cu cele cu halogen puternic.

Dacă ai și norocul să ai faza scurtă H-7 și faza lungă H-7 pe motocicletă, poți conecta luminile la distanță astfel încât atunci când aprinzi faza lungă, faza scurtă să nu se stingă, deoarece acestea au în total 70W în loc de 110W, oferindu-ți o lumină comparabilă cu 300W.

P.S. Am scris trei postări pentru că nu am putut trece de unul pentru că era atât de lung!

mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #1974 prin manual-mecanic
La naiba!!! Cu informațiile pe care mi le-ai dat, am destule cât să scriu un doctorat în iluminat și luminescență. Aș fi vrut ca mai mulți profesori să-mi fi explicat lucruri de genul ăsta în timpul facultății. Deci, dacă am înțeles bine, în cazul meu cu CBR-600F, aș prefera să rămân așa sau să instalez acelea performante pe care le-ai menționat, nu? Pentru că înțeleg că dacă încerc să fac o monstruozitate și să ocolesc luminile, singurul lucru pe care îl voi obține este un consum excesiv de mare cu o creștere nu prea mare a luminozității.

În ceea ce privește farurile cu xenon, care sunt ceva mai scumpe, dar accesibile, menționezi că funcționează la 12V. Am înțeles că bateriile de motocicletă dădeau doar 6V; corectează-mă dacă greșesc. Cum s-ar instala dacă am dreptate? De ce nu au și faze lungi cu xenon? Adevărul este că m-am cam pierdut când ai menționat modulele H-4 și H-7 în ultima postare. Ce înțelegi prin module? Știi ce fel de faruri are CBR-600F?

În final, și fără a încerca să vă iau prea mult din cunoștințele dumneavoastră, știți ceva despre țevile de eșapament? Și despre detectoarele GPS/radar pentru motocicletă?

Salutări și vă mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni - Acum 17 ani și 6 luni #1983 prin manual-mecanic
Corect, ai înțeles perfect prima idee. Consum mare, lumină nu atât de multă pe cât te-ai aștepta.

Există trei diferențe între motociclete și mașini care împiedică aprinderea ambelor lumini în același timp, în ciuda faptului că au optică dublă:

1. La o motocicletă, nu există bot; te uiți peste parbriz și vezi țânțarii lipiți de aripa față. Există un unghi de vizibilitate mai larg decât la o mașină, așa că fazele scurte sunt mai lungi și acoperă mai mult teren decât la o mașină, deoarece farurile sunt foarte înalte (uneori sunt orbitoare).

2. La viteza cu care se deplasează o motocicletă noaptea pe faza lungă (adică în linie dreaptă), sursa de lumină și câmpul vizual al pilotului sunt destul de îndepărtate, dar nu există timp ca nimic să treacă între zona iluminată și motocicletă înainte ca aceasta să treacă pe deasupra.

3º Datorită puterii reduse a volantei și a capacității reduse a bateriei (care este de 12V, apropo), există o tendință de a economisi la consum pentru a evita riscul de ardere a regulatorului volantei sau de a rămâne fără baterie, deoarece iese mai mult curent decât intră. (În plus, luăm în considerare faptul că producătorul calculează un consum de 55W per lampă în loc de 35W xenon)
Ultima editare: acum 17 ani și 6 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #1984 prin manual-mecanic
Bateriile de 6V sunt antidiluviene; în prezent, sistemele de 12V sunt instalate pe toate motocicletele (inclusiv Bumblebee de 50cc). Motivul este economisirea costurilor, deoarece majoritatea pieselor sistemului electric sunt din sectorul auto, de exemplu, becurile, releele, siguranțele etc. sunt aceleași ca cele din mașini.

Nu sunt foarte priceput la motociclete, dar Sfântul Google mi-a venit în ajutor și am început să caut ca nebunul fotografii cu scutul frontal al motocicletei tale ca să văd ce faruri ai.

Se pare că ai un sistem separat cu lentile duble, cu punctul luminii de poziție în centru. Am putut vedea că cel puțin becul din dreapta este de tip H-7 (vei avea noroc) și bănuiesc că și becul din stânga va fi la fel (în acest caz, ai fi incredibil de norocos dacă te-ai decide să instalezi xenon, haha).

Nu este o idee bună să conectezi în punte cele două lămpi astfel încât să se aprindă simultan la faza lungă, decât dacă instalezi lămpi cu xenon), caz în care consumul este sustenabil de către sistem.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #1985 prin manual-mecanic
Motivul pentru care xenonul nu este folosit în farurile cu rază lungă de acțiune este prețul sistemului. Să nu uităm că vorbim despre un sistem conceput pentru autoturisme, care au de obicei 4 becuri în faruri.

Dacă facem calculele, doar Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi și Citroën (doar ca să ne lăudăm la C4 și C5, hahaha) folosesc xenon dual.

Vorbim despre un sistem care costă mulți bani pentru o singură fază (fază lungă) care nu este folosită suficient în mașini pentru a fi rentabilă.

Dar, din moment ce o motocicletă are doar 1 sau 2 becuri, se pare că merită, pentru că în acest caz „kitul” este format din 2 becuri și 2 module, adică 1 pentru faza scurtă și altul pentru faza lungă. (Notă: presupunând că ambele becuri de pe motocicletă sunt aceleași.)