Acum, lucrurile au început să se miște în această privință, iar modulele xenon au apărut pe piață pentru a fi instalate ca înlocuitori pentru becurile halogene convenționale H-4 și H-7.
Aceste module sunt foarte ușor de instalat; becurile xenon se introduc în soclurile farurilor originale fără nicio modificare. Sunt concepute pentru a produce doar faza scurtă (deoarece este și cea mai frecvent utilizată).
În modulele H-4, faza scurtă se realizează cu becul cu xenon, iar faza lungă se realizează cu un bec halogen suplimentar amplasat lângă becul cu xenon.
În modulele H-7, este și mai simplu, deoarece faza lungă se realizează cu un alt bec H-1 sau H-3 și într-o parabolă diferită a aceluiași far. Și cel mai bine, lumina xenon nu se stinge, așa cum am menționat deja.
Aceste module costă în jur de 130 € pentru o pereche de H-7 și 160 € pentru H-4, deoarece utilizează becuri xenon cu halogen dual.
Modulele xenon consumă doar 35 W de curent și oferă o lumină mai bună decât halogenele de 150 W. Se vede mai mult pe faza scurtă cu xenon decât cu cele cu halogen puternic.
Dacă ai și norocul să ai faza scurtă H-7 și faza lungă H-7 pe motocicletă, poți conecta luminile la distanță astfel încât atunci când aprinzi faza lungă, faza scurtă să nu se stingă, deoarece acestea au în total 70W în loc de 110W, oferindu-ți o lumină comparabilă cu 300W.
P.S. Am scris trei postări pentru că nu am putut trece de unul pentru că era atât de lung!
mai bune gânduri.