Căutare MDM

Buletin

Lumini pentru motociclete

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 7 luni #1944 prin manual-mecanic
Lumini pentru motociclete Publicat de manual-mecanica
Știe cineva de ce farurile cu lentile duble de pe multe motociclete folosesc doar una pentru faza lungă și una pentru faza scurtă? Ar arăta mai bine dacă ar veni din fabrică cu ambele lentile, faza lungă și faza scurtă. Cum aș putea instala faza lungă și faza scurtă în ambele lentile pe un CBR 600 F din 05/06? Știe cineva cum funcționează acele becuri albe vândute online?
Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 7 luni #1952 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Lumini pentru motocicletă
Salut Asterix, bine ai venit pe forum. Știi că suntem aici pentru orice ai nevoie.

În primul rând, am citit postarea ta despre ce ți s-a întâmplat cu RRMotos și vreau să-ți spun că ai procedat corect raportându-i și, chiar mai bine, publicând asta, pentru ca oamenii să-și dea seama că nu sunt singurii în aceste cazuri.

Referitor la întrebarea ta despre optica dublă la motociclete, îți pot spune că optica dublă este implementată și la autoturisme, deoarece oferă un flux luminos mai bun. Adică, dacă faci un far pentru faza scurtă cu un bec H-7, de exemplu, și altul pentru faza lungă cu un bec H-1, utilizezi mai bine lumina oferită de fiecare bec, deoarece designul parabolei se adaptează perfect.

Când montezi un far combinat H-4, limitezi optica fazei lungi în favoarea fazei scurte. Permite-mi să explic:

În mod normal, lumina care stă aprinsă cel mai mult timp este faza scurtă, așa că parabola este proiectată pentru această fază, sacrificând unele dimensiuni la faza lungă. Deci, deși ai 60W pe faza lungă, acestea nu luminează la fel de mult ca cei 55W ai becului H-1 cu farul specific.

Optica duală de la mașini nu stinge faza scurtă când aprinzi faza lungă (H-7 + H-1), deci fasciculele luminoase sunt suplimentate.

La motociclete, acest lucru nu se face de obicei din cauza consumului de curent, deoarece volanta nu este capabilă să înlocuiască cei 110W consumați de farul pe faza lungă și să alimenteze injecția de combustibil și aprinderea fără a provoca căderi semnificative de tensiune.

Sper că ți-am clarificat îndoiala (pare o dovadă).

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni #1958 prin manual-mecanic
Bună seara:
Vă mulțumesc foarte mult, domnule supervizor, pentru comentariul dumneavoastră despre faruri:p . În ceea ce privește optica, știam că ar trebui să aibă o oarecare influență, deși nu am putut cuantifica cât. Chiar și așa, cred că, chiar dacă un bec de 60W ar da mai puțină lumină decât faza lungă actuală din cauza opticii, ar trebui luat în considerare faptul că, odată cu schimbarea, ar fi aprinse două becuri, deci, odată cu suma, presupun că ar da mai multă lumină. Corectați-mă dacă greșesc. În ceea ce privește volanta care nu oferă suficientă tensiune... Înțeleg explicația dumneavoastră, dar nu pentru că nu este proiectată să reziste la un astfel de consum, nici pentru că unele motociclete actuale și anterioare de pe piață aprind ambele optici în același timp, atât cu faza scurtă, cât și cu faza lungă.
În ceea ce privește cealaltă întrebare... Știți acele becuri despre care vorbesc? Cele care emit o lumină albă, chiar dacă nu sunt xenon.
Ahhh, și vă mulțumesc pentru sprijinul acordat reclamației mele. Sper că experiența mea neplăcută ajută mai mult de o persoană să evite aceleași greșeli.
Cu cele mai bune gânduri

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni - Acum 17 ani și 6 luni #1961 prin manual-mecanic
Desigur, două becuri luminează mai mult decât unul, problema este că nu emit de două ori mai multă lumină decât te-ai aștepta. Testul este simplu:

Ai încercat să menții luminile aprinse într-o mașină cu faruri H-4 în timp ce conduci cu faza scurtă? Eu am făcut-o și îți pot spune că în acel moment consumi 250W, totuși vezi puțin mai mult decât atunci când conduci în mod normal cu faza lungă (cu un consum de 110W).

Motivul este că, la farurile cu becuri combinate H-4 sau E-2, o mare parte din lumina de la faza lungă „se înalță” pe faza scurtă. Acest lucru se face astfel încât, atunci când treci la faza lungă, să nu te bâlbâi chiar în fața mașinii.

Cu toate acestea, la farurile cu lentilă dublă H-7 + H-1 sau H-7 + H-3, faza lungă începe la aproximativ 50 sau 60 de metri de partea din față a mașinii. După cum am menționat și în cealaltă postare, farurile H-7 nu se sting, menținând o rază de acțiune care merge din fața mașinii până la 50 sau 60 de metri, unde încep celelalte faruri. De aceea luminează mult mai bine în faza lungă.
Ultima editare: acum 17 ani și 6 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 6 luni - Acum 17 ani și 6 luni #1962 prin manual-mecanic
Referitor la întrebarea ta despre becurile cu putere luminoasă mare, precum „blue vision” de la Phillips și altele similare, îți pot spune că le folosesc și funcționează foarte bine, oferind un flux luminos cu aproximativ 40% mai mare (ca și cum ai folosi 100W în loc de 55W).

O lampă cu halogen normală oferă un spectru de lumină vizibilă (să-l numim X) și alte două spectre nevizibile, infraroșu (unde de căldură) și ultraviolet (lumină neagră sau raze UVA).

Nu putem vedea niciunul dintre aceste două spectre, dar ochiul uman este mult mai sensibil la gama albastră decât la gama roșie, așa că ceea ce se face la aceste lămpi este să se nuanțeze sticla becului astfel încât să „deplase” lungimea de undă a luminii spre albastru, reducând pierderile în roșu. Cu aceasta obținem o lumină mult mai puternică, care este mai puțin obositoare pentru ochi și care produce mai mult cu același consum.

Pe de altă parte, există discriminare de culoare (nu sunt rasist, haha), deoarece cu aceste becuri și în întuneric complet, culorile argintiu, albastru deschis (în special metalic) și alb sunt mai greu de distins (irelevant la volan).

Există și becuri cu halogen de 100W/110W de 12V, care erau folosite anterior în competiții pentru mașini de raliu și altele asemenea. Problema este că acestea ardeau lentilele farurilor mici din cauza căldurii pe care o emanau și trebuiau folosite siguranțe cu amperaj mai mare decât cele originale.
Ultima editare: acum 17 ani și 6 luni de către .