Căutare MDM

Buletin

Ulei de transmisie automată

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #18099 prin manual-mecanic
Ulei pentru transmisie automată Publicat de manual-mecanica
Guayaquil, 24 decembrie 2010

Un mecanic de la un atelier de lubrifiere și distribuitor de consumabile pentru transmisii automate mi-a spus că la unele mașini se folosea Mercon III și, în timp ce acestea se aflau pe Carretero, deplasându-se cu viteză, rezervorul de ulei de transmisie s-a spart brusc. Proprietarul atelierului de lubrifiere, deși știa despre problemă, nu a vrut să schimbe uleiul la Mercon V, dar datorită unui instructor Ford, a făcut-o ulterior. Acest atelier oferă și servicii de reparații pentru transmisii automate, așa că proprietarului nu-i păsa dacă mașinile noi erau avariate, iar clienții pur și simplu nu știau ce se întâmplase, iar proprietarul se prefăcea prost, dând vina pe mașină sau pe șofer.
Am aflat asta după ce au pus Mercon SP în TrailBlazer-ul meu din 2005 și sunt îngrijorat că nu este uleiul potrivit, deoarece manualul scrie DEXRON III.
Am crezut că este un atelier de lubrifiere serios, dar mi-am dat seama că nu este așa, de unde și teama mea.
Îmi puteți spune dacă MERCON SP este bun sau periculos pentru TrailBlazer-ul meu din 2005?
Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #18199 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Ulei de transmisie automată
Salut, prietene, ai două opțiuni pentru transmisii automate, Dexron 2 sau Dexron 3. Problema este că Dexron 2 este potrivit pentru servodirecție. Te sfătuiesc să-l înlocuiești cu Dexron 3, ca să nu se centrifugeze în convertorul de cuplu pe termen lung.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #18226 prin manual-mecanic
Mulțumesc, dar acum am o problemă și mai mare. Conform site-ului web en.wikipedia.org/wiki/DEXRON, se spune:

DEXRON III nu este compatibil cu majoritatea sistemelor de transmisie, iar utilizarea sa poate provoca daune transmisiei.
Toate licențele pentru uleiul DEXRON III au expirat la sfârșitul anului 2006 și nu vor fi reînnoite.
General Motors va susține utilizarea DEXRON-VI doar pentru utilizarea în transmisiile Hydra-Matic.
Deși nu este recomandat pentru utilizare și a cauzat accidente grave, DEXRON III continuă să fie vândut pe PIAȚĂ sub denumirile prescurtate Dex/Merc și D/M, iar General Motors nu îl acceptă.
DEXRON-VI a fost introdus în 2005, dar nu pentru servodirecție sau transmisii manuale.

Este corect?
Dex este prescurtarea de la Dexron,
Merc este prescurtarea de la Mercon.

Și dacă această veste este adevărată, nu pot folosi DEXRON III în Trailblazer-ul meu, așa că pe care ar trebui să-l folosesc acum?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #18230 prin manual-mecanic
Prietene
, îți spun că mașina ta are o transmisie 4L60E
și funcționează foarte bine cu Dexron III. Dar ține minte că trebuie să înlocuiești întotdeauna filtrul cutiei de viteze când schimbi uleiul, pe de altă parte, uleiul Mercon SP este recomandat doar pentru transmisiile Ford 6R60 și 6R75, Mercon V pentru:supărat: transmisiile 5R55E, W, N, S și Ford 4R75E. Dacă vrei să folosești Mercon în cutia ta de viteze, trebuie să folosești Mercon R, care este cel care îndeplinește specificațiile de vâscozitate și punct de aprindere.

Salutări,
Humbero

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 7 luni #18234 prin manual-mecanic
Ei bine, mulțumesc Humberto, dar acum am 4 întrebări și aș vrea să le răspunzi sincer, ca o persoană care se pricepe la subiect:
1.- Care este punctul de fierbere și vâscozitatea pe care trebuie să le aibă uleiul pentru a fi acceptabil pentru transmisia automată a Trialblazer-ului meu din 2004-2005?
2.- Să presupunem că nu folosesc MERCON R, ci folosesc MERCON SP, ce s-ar putea întâmpla pe autostradă la 100 km/h?
3.- Am verificat recipientul din fabrică al MERCON SP și nicăieri nu este indicat punctul de fierbere sau vâscozitatea, așa că de unde știm noi, proprietarii de mașini, ce tip de ulei de transmisie ar trebui să avem voie să punem în vehiculele noastre dacă atunci când mergi la un atelier, angajezi Service-ul și acolo îți oferă ceea ce consideră ei potrivit?
4.- Ce părere ai despre proprietarii acestor unități care vând uleiuri pentru transmisii automate și repară aceleași transmisii automate, dar folosesc ulei care nu este potrivit pentru vehiculul tău? Cum ai defini aceste unități? Există o modalitate de a evita acest lucru?
Mulțumesc pentru răspunsuri și pentru cele ale altor experți.