Căutare MDM

Buletin

Aluminiu vs. Carbon

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună - Acum 15 ani și 1 lună #17221 prin manual-mecanic
Aluminiu vs. Carbon Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o întrebare importantă și m-am gândit să aflu niște păreri. Dacă am o capotă de mașină și este extrem de grea și vreau să fac o replică, ce material ar fi mai bun pentru asta: aluminiu sau fibră de carbon? Înțeleg că fibra de carbon este mai scumpă, dar mi s-a spus că este mai ușoară și mai rezistentă decât aluminiul. Știu că este mai rezistentă, dar nu sunt sigur dacă este adevărat că este mai ușoară...

Deci, care ar fi mai bună: o capotă din aluminiu sau una din fibră de carbon?
Ultima editare: acum 15 ani și 1 lună de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #17238 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema : Aluminiu vs. Carbon
Fibra de carbon este mai ușoară și mai rigidă, dar are problema de a nu fi flexibilă. O capotă din fibră de carbon va cântări mult mai puțin, dar dacă pui greutate pe ea din orice motiv, nu va avea suficientă elasticitate (în funcție de greutate) și se va rupe sau crăpa în loc să se comprime și să revină la starea sa normală.
Aș recomanda aluminiul deoarece nu are oxidare corozivă, ci mai degrabă una protectoare și este foarte ușor. În caz de impact, s-ar comporta ca o capotă normală, distribuind forțele de impact în tot vehiculul.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #17243 prin manual-mecanic
Bine, mulțumesc pentru răspuns... Mai am o întrebare: dacă vopsesc fibră de carbon, vopseaua va adera sau va aluneca ca la teflon?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #17244 prin manual-mecanic
Cred că există produse care să-l facă să se lipească, dar nu sunt sigur... dar presupun că se poate face cumva, pentru că altfel cum fac asta în Formula 1...??? xd

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 15 ani și 1 lună #17246 prin manual-mecanic
AI DREPTATE, ȘI FIBRA DE CARBON ESTE MULT MAI DIFICUL DE LUCRAT ȘI DE FĂCUT CORECT