Căutare MDM

Buletin

Aluminiu vs. Carbon

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni - Acum 14 ani și 8 luni #17221 prin manual-mecanic
Aluminiu vs. Carbon Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o întrebare importantă și m-am gândit să aflu mai multe păreri. Dacă am o capotă și este extrem de grea, în cazul în care vreau să fac o replică, ce material ar fi mai bun pentru asta, aluminiul sau carbonul? În opinia mea, fibra de carbon este mai scumpă, dar mi s-a spus că este mai ușoară decât aluminiul și mai rezistentă. Știu că este mai rezistentă, dar nu știu dacă este adevărat că este mai ușoară...

Deci, ce ar fi mai bună, o capotă din aluminiu sau carbon?
Ultima editare: acum 14 ani și 8 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17238 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Aluminiu vs. Carbon
Carbonul este mai ușor și mai rigid, dar are problema că nu este flexibil... o capotă din carbon va cântări mult mai puțin, dar dacă din orice motiv pui niște greutate pe ea nu va avea suficientă elasticitate (în funcție de greutate) și s-ar rupe sau s-ar crăpa în loc să se scufunde și să revină la starea normală...
Aș recomanda aluminiul pentru că nici acesta nu are oxidare corozivă ci protectoare, iar greutatea este foarte ușoară, iar în caz de impact s-ar comporta ca o capotă normală deplasând forțele impactului în tot vehiculul.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17243 prin manual-mecanic
Ok, mulțumesc pentru răspuns... Mai am o întrebare: dacă vopsesc fibra de carbon, vopseaua va adera sau va aluneca precum teflonul?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17244 prin manual-mecanic
Cred că există produse care să-l facă să adere, dar nu știu sigur... dar presupun că se poate face cumva, pentru că altfel cum fac asta Formula 1...??? lol

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 8 luni #17246 prin manual-mecanic
AI DREPTATE, ȘI FIBRA DE CARBON ESTE MULT MAI DIFICUL DE LUCRAT PENTRU A O FACE SĂ ARATĂ BINE.