Căutare MDM

Buletin

Pierdere de putere Passat 1.9 TDI AFN

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni - Acum 13 ani și 10 luni #27088 prin manual-mecanic
Pierdere de putere Passat 1.9 TDI AFN Publicat de manual-mecanica
Salut, îți spun:

Passatul meu (1.9 TDI 110 CP cu 305.000 km) duce lipsă de putere de ceva vreme, nu atinge 140 km/h nici măcar când îl împing pe rampe joase. Azi am reușit să fac un jurnal și a ieșit graficul acesta.
Dacă m-ați putea ajuta, v-aș aprecia foarte mult.

Am pus și niște capturi de ecran cu vagcom-ul.

Apropo, N75 e nou.

Tuburi vidate noi, până la cea din ECU.

Geometrie turbo curățată.

Verificarea stării tuburilor de presiune cu ajutorul unei mici invenții pe care am găsit-o de la Moncho.

- Două piulițe pentru țevi de instalații sanitare de 1 1/2".
-O supapă de roată.

Pun și niște fotografii, pentru că o imagine valorează cât o mie de cuvinte.

Acum, pentru a vedea mai bine scurgerile, se introduc 2 bari de presiune și îl punem în apă.

După ce am verificat toate tuburile și am văzut că aveau scurgeri doar de la 1,5 bar prin inelele elastice, a venit momentul pentru intercultor.

Scurgere surpriză mare în.

După strângerea din nou, scurgerea a fost rezolvată.

Acum tot ce-mi mai rămâne de făcut este să înlocuiesc inelele elastice cu cleme de 40-60.

După toate acestea, rămâne aproape la fel.

Toate cele bune
Ultima editare: acum 13 ani și 10 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #27107 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Pierdere de putere Passat 1.9 TDI AFN
Salut, mă uit de ceva vreme la graficele pe care le-ai postat și ce văd este că la ralanti (ultimele trei linii din dreapta, 903 RPM), intră mult aer în galerie (mai mult decât în mod normal) și există o presiune turbo puțin mai mare decât în mod normal.

Între 903 RPM și 1617 RPM, nu ai date; de la 1617 la 2289 RPM, ai mai puțin aer decât ar trebui (MAP și MAF scăzute).

De la 2289 la 2814 RPM, ai prea mult aer (presiune și flux de aer excesive), până când se corectează brusc la 2961 RPM.

Ai verificat dacă EGR-ul este ok? Pentru că din ceea ce se arată, pare să stea blocat deschis mai mult decât în mod normal (când se întâmplă asta, presiunea gazelor de eșapament se pierde la admisie, turbo suflă prost, motorul scoate fum negru...).

De asemenea, verifică plămânul turbo și asigură-te că EGR-ul și electrovalvele turbo funcționează corect. Verificați vidul produs de pompa de vid servo, deoarece dacă este prea uzată, nu va putea mișca actuatoarele sau plămânii turbo și EGR.

Dacă ați avea o conductă de intercooler defectă sau o galerie de admisie crăpată sau slăbită, ați auzi un șuierat de aer care iese „în jet”. Simptomele ar fi similare (lipsă de putere, fum negru etc.), dar valorile VAG COM ar fi diferite: MAF peste normal și MAP prea scăzut, deoarece aerul care scapă a fost măsurat de debitmetru, dar nu există presiune deoarece aerul scapă prin fisură.

MAF = Debit de aer principal (debitmetru)
MAP = Presiune absolută principală (senzor de presiune turbo).

Sper că acest lucru vă ajută.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #27108 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Pierdere de putere Passat 1.9 TDI AFN
Salut megabeat_1, în primul rând, mulțumesc pentru comentarii.

Aș vrea să-ți spun că lipsa de putere a început peste noapte.
Pompa de vid îmi dă 0.8, dar la ieșirea fiecărei electrovalve scade la 0.6. Nu sunt sigur dacă este normal.

Plămânul turbocompresorului este în regulă, nu are scurgeri. N75 nou și tuburi de vid noi.

EGR-ul a fost curățat odată cu turbo, a fost testat dându-i vid și eliberându-l brusc și părea să se închidă corect. Aș vrea să-ți spun și că turbo are puțin joc, dar nu cred că are o influență prea mare, nu?

Referitor la ceea ce îmi spui, „Mă uit de ceva vreme la graficele pe care le-ai lipit în postare și ceea ce văd este că la ralanti (ultimele trei linii din dreapta, 903 RPM), intră mult aer în galerie (mai mult decât de obicei) și este puțin mai multă presiune turbo decât în mod normal.” Din ce cauză ar putea fi?

Ce părere ai despre starea evacuării? Sunt pe cale să cumpăr unul de pe eBay, pentru că alte forumuri îmi spun că ar putea fi puțin deteriorat.
Ar putea fi problema cu EGR-ul care stă deschis perioade mai lungi de timp din cauza faptului că N18 este în stare proastă?
Când mașina stă la ralanti câteva minute, N18 se oprește corect și nu mai lasă să treacă.

Mulțumesc încă o dată și scuze pentru postarea lungă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 10 luni #27488 prin manual-mecanic
Ai încercat să aplici vacuum la turbocompresor și apoi să-l eliberezi brusc?

O altă verificare este să pui un T în tubul de vacuum care merge de la N75 la turbocompresor. Apoi, atașează un vacuometru ca să-l poți citi în timp ce conduci, apoi îndreaptă-te spre o porțiune de drum unde poți menține o viteză stabilă. Mergând la 100, dacă apeși pedala pentru a ajunge până la 110, vacuumul de pe indicator ar trebui să rămână același sau chiar să crească. (mai mult vacuum = palete turbo în poziția de încărcare)

Dacă vacuummetrul este instabil în timp ce conduci cu o viteză susținută sau la accelerare, vacuumul scade sub -0,5... ai o admisie de aer sau un tub de vacuum care a fost conectat prost la demontarea și reasamblarea N75 și N18.

M-am uitat pe forumuri precum AreaVag și Vagclub și cam asta am înțeles.

Cu cele mai bune gânduri.