Căutare MDM

Buletin

Peugeot 306 XN anul 98

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #8478 prin manual-mecanic
Peugeot 306 XN anul 98 Publicat de manual-mecanica
Mașina asta e pe benzină și scoate fum ca o locomotivă, fum negru, schimbă bujiile, verifică senzorii, pompa. Am nevoie urgentă de manualul de service și de cum se citește codul de eroare :( :uscat:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #8481 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re:Peugeot 306 XN an 98
Prietene, o să-ți spun puțin. În secțiunea de probleme mecanice, te putem ajuta. În secțiunea de solicitare a manualului, poți solicita manualul tău. Îți voi spune că fumul negru din vehicule este un amestec incomplet fie de aer, fie de combustibil. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este o reglare completă pentru a vedea dacă se îmbunătățește. Adică, schimbă bujiile, filtrul de aer, filtrul de combustibil, firele bujiei. Verifică dacă se îmbunătățește. Dacă poți, curăță injectoarele, și mai bine. Cea mai bună metodă este prin ultrasunete. Aceasta ar trebui să facă fumul negru să dispară. Convertorul catalitic este important, dar este ultima opțiune. Dacă nu ai martori de verificare sau coduri de eroare, trebuie să-ți rezolv problema. Dacă ai coduri de eroare sau verificarea este activată, cel mai bun lucru pentru a evita ghicitul este să îl conectezi la un scaner, dacă nu ai posibilitatea de a face acest lucru, recomand să verifici debitmetrul și TPS-ul pentru a face acest lucru, acesta este motivul pentru care apare fumul negru. Pentru orice alte întrebări, nu ezitați să le adresați în secțiunea de probleme mecanice, astfel încât mai mulți colaboratori să vă poată ajuta, poate există cineva cu aceeași problemă și aceeași soluție pentru dvs. sau vă va îndruma în altă direcție, salutări și aveți grijă de voi.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #8482 prin manual-mecanic
Am schimbat bujiile, am verificat senzorul MAP, sonda Landa. Am întrebări despre TPS. Când am deconectat senzorul și am măsurat tensiunea la bujie, am obținut 5 volți pe pinul A, 5 volți pe pinul B și zero pe pinul C. Întrebarea este, de ce am două pozitive cu senzorul deconectat?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #8486 prin manual-mecanic
Acolo e problema, senzorul e la încărcare maximă și trimite prea mult combustibil, când îl măsori cu contactul deschis într-un pin ar trebui să ai 5 volți, în altul o masă fixă și al treilea ar trebui să varieze tensiunea când miști accelerația nu ajung niciodată la 5, dar până la 4,8 sau cam acolo intervalul variază, poți măsura tps-ul direct pentru a exclude senzorul în sine, poți verifica separat cablajul, tps-ul are o rezistență internă între pinul de 5 volți și pinul de masă fix, nu știu exact intervalul tps-ului tău, dar dacă nu există variație de tensiune între pinul de ieșire și masa fixă este deteriorat dacă nu știi cum să o măsori întreabă-mă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 14 ani și 9 luni #18285 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Peugeot 306 XN an 98
Salut prieteni, m-am abonat la forum și am nevoie de ajutorul vostru... uite, am un Peugeot 306 ST, din 1995, și acum ceva timp a început să accelereze și să decelereze până în punctul în care turațiile sunt atât de mici încât se oprește. Am schimbat senzorii inclusiv senzorul MAP (galeria de admisie), senzorul TPS, BUJIILE, și ce părere aveți? Continuă așa... conform scanerului, avaria era la TPS, dar l-am schimbat deja și este tot la fel. Vă rog să mă ajutați cu orice indiciu pentru a remedia această problemă, vă mulțumesc!! :nesigur: